PASTELCHUPS I

PASTELCHUPS DE GALETA I CREMA DE FORMATGE

El seu nom originari, ho com a mínim el que jo conec és Cake Pops. Clar que a mida que aquests dolços es van fent més i més famosos, van rebent diferents noms, depenent del país on arriben...

Jo els vaig conèixer no fa gaire a una festa de final de curs d'una escola. Allà nosaltres els varem batejar com a Pastelchups i amb aquest nom s'han quedat.

De fet no són altra cosa que trocets de pastís coberts de xocolata o candy melts (petites pastilles de xocolata de diferents colors, però més dens un cop desfet). Com porten un palet, al més pur estil dels chupa-chups, el nom és d'allò més recurrent!

A mida que passa el temps, aquestes meravelles van agafant variants a l'hora de barrejar ingredients...
Així per exemple, es pot substituir el pa de pessic per galeta. També podem triar entre fer servir la crema de xocolata o bé una crema de formatge per impregnar la massa, i així anar variant segons el gust de cadascú!
Aquests d'avui són de galeta i crema de formatge.

Ingredients per 12 unitats:
15 Galetes tipus Maria (aprox)
Crema de formatge tipus Philadelfia (la meitat de pes de les galetes)
Xocolata de cobertura o candy melts
Sprinkles per decorar (boletes, fideus, estrelles, etç)

Preparació de les boles:
Triturar les galetes (no cal passar-se). Un cop triturades afegim el formatge mica en mica i ho anem barrejant tot. Repetir l'operació fins arribar a la textura adequada.
Ara serà el moment de fer les boles i reservar-les.


Cobertura i decoració:
Un cop tenim la xocolata desfeta, treballarem en tres fases...

1. Mullem a la xocolata un centímetre de la punta d'un pal i l'inserim a una de les boles i la col·loquem a una safata. (posició inversa a la fotografia)

Repetim l'operació amb cadascuna de les boles que hem preparat i les deixem refredar uns minuts a la nevera per tal que la xocolata solidifiqui i el pal quedi ben enganxat!

2. Un cop passats aquests minuts, serà el moment de cobrir-les.
Tornem a escalfar la xocolata al punt adequat per poder treballar-la.
Ara serà tan fàcil com enfonsar la bola al recipient amb xocolata amb cura perquè no es trenqui i la deixàrem refredar a un suro. Repetirem l'operació amb totes les boles...

3. Quan la xocolata comenci a agafar cos serà el moment de decorar les boles amb els sprinkles triats.
Han d'estar humides perquè la decoració s'enganxi sense problemes. Si esperem a que la xocolata endureixi ja no podrem decorar-les!!

Aquesta recepte és ideal per fer-la amb nens perquè no necessitem coure res!!


Comentaris

Entrades populars