PASTISSETS DE FORMATGE AL MICROONES


Com totes les coses, les vacances també s'acaben!!
No es que m'hagin passat com un sospir, però tampoc em ve gens de gust tornar a la rutina. I és que n'és tan agradable fer el ronso!
Però abans que arribi dilluns, encara tinc una estoneta per dedicar-me al meu estimat bloc, per penjar una recepta que la meva mare fa des de temps immemorials... Un pastís de formatge.

Com en tota recepta que fem nostres les blocaires, sempre acabem donant un toc personal i diferent. En el cas d'aquest pastís, els canvis són més d'un...
Hi ha base de galeta, hi ha gelatina de maduixa, són porcions individuals i fins i tot, porta flors de sucre com a decoració. 

Però l'important, és a dir, el gust i la textura dels ingredients que formen la part central del pastís, segueix sent la mateixa.

Això em fa pensar que m'auto imposo deures per un altre dia... Fer el pastís tal i com el fa ella. 


 Ingredients per la base:
200 grs de galetes tipus maria
100 grs de mantega

Ingredients pel pastís:
1 tarrina de formatge tipus philadelphia
2 iogurts naturals
8 cullerades de sucre
4 cullerades de maicena
3 ous

Ingredients per la gelatina de maduixa:
150 ml de confitura
4 cullerades d'aigua
1 fulla de gelatina neutra

Preparació del pastís:
Triturar les galetes. Jo ho faig amb la turmix, però hi ha qui les passa pel morter, etc. Un cop les tenim esmicolades, les barregem amb la mantega que prèviament haurem desfet al microones i aboquem la barreja al motllo. Ho premsem bé i reservem.
En un recipient prou gran aboquem tots els ingredients del pastís:
la tarrina de formatge, els iogurts, el sucre, els ous i la maicena. Ho barregem bé amb el turmix i ho aboquem amb cura al motllo on hem preparat la base de galeta. Ara ja només queda posar-ho al microones uns 12 minuts (temps orientatiu, perquè segons la potència de cada microones pot variar)

Deixar refredar a temperatura ambient i un cop fred ja ho podem posar a la nevera.
Preparació de la gelatina de maduixa:
Posar a foc lent la confitura de maduixa amb les cullerades d'agua i barrejar-ho bé. Després d'uns minuts abocar la fulla de gelatina hidratada i tornar a barrejar. Retirar del foc.
Abocar per damunt del pastís la gelatina i deixar a la nevera fins que refredi del tot. A l'hora de servir podem tallar les porcions del pastís amb un tallador rodó o quadrat i decorar amb unes flors de sucre...

Comentaris

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm estaba loca buscando una receta como esta la voy ahcer uno de estos dias! se ven rico y precioso!

    ResponElimina
  2. El faig gairebé igual, la melmelada que poso és la de mores, també queda molt bé!

    ResponElimina
  3. Hola wapa!!!! ja has tornat.... quines ganes de llegir postres dels teus, perque tenen una pinta....
    Com han anat les vacances???? un dia d´aquestes pujo a Teià i xarlem una mica que ho trobo a falar, sniffffff, snifffff....
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina alegria llegir-te!!! M'encantarà que passis...

      Elimina
  4. T'ha quedat preciós! La meva mare també era qui feia els pastissos de formatge a casa, quan jo era petita, serà una recepta típicament femenina??
    Aquesta versió al microones és súper senzilla, més que feta a la nevera, i la gelatina em sembla el toc perfecte.

    Petons i benvinguda ;-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars