PASTÍS DE CARBASSA AMB FROSTING DE FORMATGE


M'han regalat una carbassa. Una de ben grossa i bonica. Gràcies Sebastián!
Així que és el moment perfecte per fer un pumpkin cake.
Per triar la recepta no he dubtat. N'he buscat una d'americana. Ells són els reis dels pumpkin cakes.
M'he guiat en una recepta del bloc Not so humble pie i com sempre, he fet les meves modificacions. I és que aquests pastissos, sovint incorporen gingebre i clau, i jo no sóc gens amant ni d'una ni altra espècie. Però si a vosaltres us agrada, no dubteu a posar-ne.

I ara, anem per feina...

Ingredients del pa de pessic:
400 g de farina
400 g de puré de carbassa*
100 g de sucre normal
150 g de sucre moreno
25 g de sucre invertit
200 ml d'oli d'oliva suau o de gira-sol
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de sal
5 ous



Preparació:
Barrejar en un bol la farina passada per un sedàs, el sucre normal, la sal i la canyella. Reservar.
En un bol a part, barrejar el sucre moreno amb el puré de carbassa fins que quedi ben lligat i sense grumolls. Afegir el sucre invertit i tornar a barrejar. Després afegir l'oli i batre molt bé fins lligar la massa. Anar afegint els ous d'un en un, mig batuts, i seguir batent.
Un cop està lligat, afegir els ingredients secs a cullerades i barrejar-ho tot amb cura.

Abocar-ho en dos motllos d'uns 15-18 cms de diàmetre que prèviament haurem greixat, i coure al forn prop d'una hora a una temperatura aprox de 180 ºC.
Deixar refredar en el motllo una estona i després els desemmotllarem i deixarem refredar del tot boca avall en una reixa.


Frosting de formatge:
(aquestes són les quantitats que he fet servir jo per muntar el meu pastís, però sempre podeu duplicar o bé fer una regla del tres per augmentar les quantitats)

100 g de formatge tipus philadelphia (que no sigui light)
75 g de mantega a temperatura ambient
110 g de sucre glass
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:
Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi. Afegir la vainilla i tornar a barrejar. Per últim afegir el formatge i barrejar fins que quedi integrat.


Nota: el puré de carbassa és molt senzill de fer, però requereix paciència.
Només cal posar al forn la carbassa tallada a trossets petits i tapats amb paper de plata perquè no quedin daurats. Coure a uns 150 ºC una hora aprox. Fins que estigui tova.
Després fer un puré amb una forquilla.


Comentaris

  1. Me encanta la presencia de tu pastel, es precioso!! En casa les va a encantar!!
    Gracias por tu participación!! Has sido la primera, mira que es casualidad!!!
    Besotess

    PD. Tienes activada la verificación de palabra!! Es una lata a la hora de comentar sobre todo para las cegatas como yo!!!

    ResponElimina
  2. Ostres Núria, et tinc a la llista de blogs per visitar, però no puc venir a veure-us a tots i mira el que passa: que em perdo preciositats com aquesta! m'encanta aquest frosting de formatge, fas unes decoracions ben boniques. Jo sí sóc del gingebre i del clau, però reconec que són espècies que, o n'ets fan, o ets enemic.. de tota manera, amb canyella també queda deliciós.
    Molta sort al concurs :-D

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins fa poquet, a mi em passava igual... seguir tots els blocs que m'agraden és molt dificil, però ara, des de que faig servir el bloglovin, la cosa és més fàcil!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars