TIRAMISÚ. Sense cuinar!



A qualsevol que li preguntin per les postres més representatives d'Itàlia, no dubtarà ni un segon en respondre: Tiramisú! 

No és que sigui de les meves postres preferides, però a casa, n'hi ha un que si no és el fan number one, li falta ben poc! Així que de tant en tant em toca fer-ne. Sort que és fàcil i està fet en un tres i no res...

Ingredients:
250 g Formatge Mascarpone
2 rovells d'ou
40 g de sucre
2 cafès expresso
galetes o pa de pessic (quantitat segons mida, a ull)
50 g de xocolata negre de fondre

Per decorar:
xocolata en pols sense sucre
xocolata negre de fondre (opcional)

Estris recomanats:
motllo de vidre quadrat de 20x20 o pots de vidre (tipus iogurt de 150 g)


Preparació en motllo quadrat de 12X12:
Ratllar els 50 g de xocolata i reservar.
Barrejar el sucre amb els rovells fins que blanquegi. Afegir el mascarpone i barrejar a mà fins que estigui ben lligat. Afegir la xocolata ratllada i tornar a barrejar. Reservar.

Cobrir amb una capa de galetes o pa de pessic prim la base del motllo. Regar amb un cafè (de seguida s'absorbeix tot el l'líquid)
Abocar la meitat de la barreja i estendre-la bé.
Cobrir amb una segona capa de galetes o pa de pessic prim i tornar a regar amb el segon cafè.
Abocar la resta de la barreja.
Deixar reposar unes hores a al nevera abans de servir.


Notes i consells:
Aquestes postres són més bones d'un dia per l'altre.

Són unes postres molt difícils d'emplatar, així que una bona idea és utilitzar pots individuals. Si ho fem, podem esmicolar les galetes per tal de facilitar la feina d'omplir els pots.

La xocolata en pols és posa just abans de servir perquè no agafi humitat i perdi la textura i color. (Si mireu la primera foto, veureu a què em refereixo)


Comentaris

  1. Que monada de presentación, me ha encantado y el tiramisú es un postre que me encanta, a pesar de no gustarme el queso, es donde único lo admito!!
    Te ha quedado de vicio!!
    Besotess

    ResponElimina
  2. jo el faig com tu pero sense rovells ni xocolata per fondre! mira que es bo ehh!! i l'has presentat super be!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La xocolata de fondre és només per fer les decoracions. No la utilitzo sempre, només quan m'esmero amb la presentació!

      Elimina
  3. Jo també sóc una fan number one del tiramisú!! m'encanta i més si té força crema de mascarpone....mmm!! T'ha quedat de luxe!!

    ResponElimina
  4. Amb sinceritat a mi el tiramisu no m'agrada massa però el marit si que n'és un fan número un. Al pobre no n'hi preparo gairebé mai. M'enduc la teva versió facileta per fer-lo content jejeje...
    Petonets

    ResponElimina
  5. oh! Quines fotos més boniques, Núria! I aquest tiramissú, tota una descoberta!! Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta el tiramisú! Jo faig servir una receta molt semblant. Les fotos t'han quedat precioses, donen ganes de mossegar la pantalla jejejeje

    ResponElimina
  7. Un tiramisú d'allò més original! Per cert, t'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
    http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
    Mònica

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta rebre premis jijijiji!!
      Moltes gràcies Mònica.
      Ara em faràs treballar de valent per fer una entrada amb el nivell que es mereix aquest premi!

      Elimina
  8. Nyam, un tiramisú express, m'encanta! i més en potets individuals, tipus flam.
    Boníssims!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars