PASTELCHUPS IV (TRIPLE XOCOLATA)


En temps de crisi hem de portar a la pràctica més sovint aquella frase de: "Bueno, bonito, barato". 
A més a més en aquest cas hem d'afegir: "fàcil"

Sempre que faig cupcakes decorats, tallo la part superior per deixar-los tots de la mateixa mida. Semblen restes insignificants que no serveixen per res. Bé sí, per anar menjant-los mentre decoro. Però a vegades penso en una segona opció, congelar aquestes restes esmicolades. Serveixen per fer pastelchups en un tres i no res.

Ningú diria que aquests pastelchups (cakepops) d'avui són fets a base de restes...  perquè amb la combinació de les tres xocolates han quedat de luxe!!

Ingredients: 
(fa temps que faig els pastelchups a ull i és difícil que us parli de quantitats exactes d'ingredients)
Restes de cupcakes o pa de pessic esmicolat (més o menys 
3 o 4 galetes tipus maria
Nutella
Un grapat petit de perles de xocolata negra
200 g de xocolata blanca de fondre o candy melt

Per decorar:
fideus de xocolata negra (opcionals per decorar)
cinta de color marró (per seguir l'estètica del color)

Preparació: 
Posar en un bol el pa de pessic esmicolat i reservar. Picar les galetes amb un morter (el tamany dels trossets a gust del consumidor) afegir-les al bol del pa de pessic. Abocar la nutella (més o menys la meitat del volum de la barreja del pa de pessic i galetes) barrejar-ho tot molt bé* fins aconseguir una massa que es pugui treballar bé per fer les boles. Si la massa queda molt espesa i no aconseguim unir-la, afegir més nutella, si en canvi queda massa líquida afegir més pa de pessic o galeta.
Un cop tenim la consistència adequada afegir el grapat petit de perles de xocolata** i tornar a barrejar.

La cobertura i decoració:
Un cop tenim la xocolata desfeta, treballarem en tres fases...

Mullem a la xocolata un centímetre de la punta d'un pal i l'inserim a una de les boles i la col·loquem a una safata.
Repetim l'operació amb cadascuna de les boles que hem preparat i les deixem refredar uns minuts a la nevera per tal que la xocolata solidifiqui i el pal quedi ben enganxat!

Un cop passats aquests minuts, serà el moment de cobrir-les.
Tornem a escalfar la xocolata al punt adequat per poder treballar-la.
Ara serà tan fàcil com enfonsar la bola al recipient amb xocolata amb cura perquè no es trenqui i la deixàrem refredar a un suro. Repetirem l'operació amb totes les boles...

Deixem refredar una bona estonaa temperatura ambient. Quan la xocolata estigui a punt d'assecar-se, serà el moment d'enganxar els fideus de xocolata negra.

Un cop fredes del tot, podem decorar amb un llacet o amb qualsevol altre decoració que s'ens acudeixi! Com l'entrada d'avui va d'abaratir costos, jo he reutilitzat un cordó que tenia  per casa (i és que sempre que em regalen alguna cosa, guardo tots els llacets per re-aprofitar-los


Notes:
* Per fer aquesta barreja sempre utilitzo la Kitchen Aid perquè em facilita molt la feina. Ho fa ràpid i no m'embruto les mans. Penseu que la nutella pringa molt!!

** El grapat de perles de xocolata ha de ser petit perquè sinó ens pot dificultar el procés de fer les boles i posteriorment també podem tenir problemes a l'hora d'inserir el pal.

Comentaris

Entrades populars