GALETES RÚSTIQUES DE TARONJA




Ara que arriba la calor, les meves aparicions per la cuina per encendre el forn són escasses... Tanmateix, som uns grans consumidors de galetes. I la majoria són comprades. Quin delicte!!

Així que m'he proposat posar-me més sovint a fer-les cassolanes. Que són més bones i molt més sanes.
Avui us porto unes de ben fàcils i resultones.
Galetes rústiques de taronja.
Per què en dic rústiques? Per la seva textura més aviat terrosa i esponjosa i el seu aspecte.


Ingredients:
125 g de mantega a temperatura ambient
125 g de sucre moreno
275 g de farina amb llevat
50 g de maicena
El suc i la peladura d'una taronja
2 rovells d'ou
1 culleradeta d'aroma de tarongina

Preparació:
Barrejar el sucre amb la mantega fins que estigui ben integrat, afegir la peladura de la taronja i els rovells d'ou una mica batuts i tornar a barrejar-ho tot. Abocar el suc de taronja i l'aroma de tarongina i barrejar de nou. Per últim, abocar les farines passades per un sedàs i barrejar tota la massa.

Un cop tenim la massa preparada, fer una bola i tallar-la en dos. Fer un rulo amb cada part i tapar amb paper film. Guardar a la nevera un mínim de dues hores perquè la massa endureixi.

Passades les dues, preparar les galetes per coure-les al forn:

Tallar rodanxes de mig centímetre apróximadament, fer boles amb cada tall i un cop disposades sobre la safata, apretar-les amb una forquilla. D'aquesta manera queden amb un aspecte més rústic (tal com les veieu a les fotografies)
Coure al forn pre-escalfat a 200ºC durant 12-15 minuts. Depenent de la mida de les galetes i del vostre forn.


Nota: Per fer aquestes galetes, a mi m'agrada barrejar molt la massa abans de deixar reposar a la nevera. D'aquesta manera agafa aire. Això i el llevat de la farina li proporcionen una textura que les fa diferents!
Però sempre podeu ser més tradicionals i fer-les sense llevat i barrejant poquet per donar-les un acabat més suau. Tot són gustos, no?



Comentaris

Entrades populars