CELEBRAR EL TERCER " CUMPLEBLOC" AMB MACARONS


I ja van tres anys... més de mil dies al peu del canó.

L'any passat us deia que seguia amb les mateixes ganes d'escriure del primer dia i en canvi últimament  estic una mica massa mandrosa. No encenc els fogons tant sovint com abans i si ho faig, repeteixo receptes amb les quals no us vull avorrir.
Però això no és més que una etapa de les moltes que viuré... així que no us preocupeu que estic segura que l'any que ve ens tornem a veure per aquí amb un quatre, substituint al tres!

Avui us porto una recepta que sovint ens dóna molts mals de cap. Els famosos macarons. I amb ells, un descobriment que potser us farà animar si és que a hores d'hora encara no els heu probat de fer mai.
L'enigma queda resolt al final... us ho dic per si us voleu estalviar tot el llarg paràgraf de la preparació!
Anem però amb la recepta si per algú s'anima.


Ingredients pels macarons:
100 g clares a temperatura ambient. (jo faig servir clares pasteuritzades)
130 g sucre glass
130 g ametlla mòlta
130 g sucre normal
32 g aigua
colorant rosa
aroma o extracte de cirera

Ingredients per farcir i decorar:
nutella o ganache de xocolata negra
sprinkles (mini boletas fucsia o vermelles) 



Preparació:
Passar per la "turmix" el sucre glass i l'ametlla mòlta. D'aquesta manera ens estalviem haver de passar pel sedàs aquests dos ingredients. Reservar en un recipient a part.
Posar al foc el sucre normal juntament amb l'aigua perquè vagi caramel·litzant... ha d'arribar a uns 117ºC. Mentrestant anar muntant la meitat de les clares. Just abans de què estiguin a punt de neu, afegir el caramel en forma de pluja, és a dir, lentament, però sense pausa i seguir baten les clares fins que refredin a uns 50 ºC. Reservem.
Tornem al recipient de sucre glass i ametlla i afegim la resta de clares i ho barregem fins que estigui ben lligat. Afegim el colorant i l'aroma de cirera i tornem a barrejar-ho tot.
Ara és el moment d'afegir la meitat de les clares muntades i barregem bé, sense por. Un cop barrejat, afegim la resta de clares amb cura i barregem amb suavitat per tal de no treure més aire i acaben de lligar-ho tot bé.
Col·loquem la barreja en una màniga i anem fent petites rodonetes d'uns 3 cms. en una safata de forn amb paper de fornejar perquè no s'enganxin. Ara tirarem pel damunt els sprinkles a la meitat dels macarons perquè s'enganxin sense problemes. 

Deixem reposar entre 30-60 minuts. Aquest pas és important perquè ens surtin bé! en reposar es crea una petita capa que després endureix al forn i li dóna la textura cruixent.
Coure durant uns 12-15 minuts al forn preescalfat a 160ºC.
Deixar-los refredar a la safata i treure'ls amb molta cura perquè no es trenquin.

Muntatge:
Podem triar entre col·locar la nutella amb l'ajut d'una cullera o ganivet o bé fer-ho amb una màniga pastissera que li donarà un aspecte més professional!



Comentaris

Entrades populars