DISTRACCIÓ SALADA V {CREMA DE BOLETS}


Sí, ja ho sé... Tot i que l'home del temps diu que s'acaba l'estiu, aquí de moment continuem suant de valent. A més a més per rematar la feina, arribo jo i us porto un àpat calent d'aquells que només vénen de gust quan comença el fred!

Doncs bé, no sigueu gaire tiquis-miquis i mireu el costat positiu del tema. El temps vola i en res ens trobarem de ple passant fred i volent menjar plats de cullera. I aquesta crema és ideal pel temps de tardor.

Aquest cap de setmana passat, a casa tenien ganes de menjar-ne una mica de crema de bolets i la meva falta de memòria m'ho va posar difícil a l'hora de recordar les quantitats. Per això he decidit inclou-re-la al bloc.
Sempre puc tirar de les "mides a ull", però em resulta més pràctic i a l'hora m'estalvia temps el fet de seguir unes quantitats concretes.

Ingredients per a 4 persones:
1 gra d'all
1 ceba mitjana
400-500 g de bolets congelats
2 llesques de pà torrat
700 ml de brou
200 ml de crema de llet o nata per cuinar
1/4 de copa de conyac
Crostonets de pa
Cibulet
Sal
Pebre

Preparació:
Picar al morter les torrades de pa i reservar.
Tallar la ceba i sofregir-la fins que quedi ben rosada. Afegir el gra d'all i els bolets i sofregir fins que redueixin tota l'aigua, afegir el pa i remenar-ho tot. Abocar el conyac i flamejar. Abocar-ho tot a una olla amb el brou i posar-ho a foc mig-alt per reduir-ho, uns 25-30 minuts.
Retirar del foc i passar pel túrmix. Després passar-ho per un colador xinès per tal de deixar la crema encara més fina. Per últim, tornar a posar al foc juntament amb la nata o crema de llet, la sal i el pebre uns 5 minuts més.


Emplatar en un plat fons o un bol i abocar per sobre el cibulet tallat molt fi i els crostonets de pà.

Comentaris

Entrades populars