L'ARRÒS AMB LLET DE LA IAIA DOLORS


Original, el que es diu original... més aviat poc o gens!
Però no us passa que a vegades ens esforcem per buscar receptes sorprenents i deixem de banda aquelles que ens agraden i mengem des de petits?

Des de l'inici del bloc, sabia que tard o d'hora li dedicaria una entrada a aquestes postres. No es que siguin les meves preferides, sóc més de xocolata, però si que em fan recordar a la meva avia i de retruc la meva infància.
Si la memòria no em falla, crec que és el primer àpat que vaig aprendre a cuinar. Així que és normal que li tingui una estima especial.

Ja us aviso que sóc de les persones que tant la pasta com l'arròs m'agraden "al dente", per la qual cosa el temps de cocció d'aquestes postres és diferent de la resta de receptes que podeu trobar per altres fonts.
...
Original, lo que se dice original... de poco a nada!
Pero no os pasa que a veces nos esforzamos por buscar recetas sorprendentes y dejamos de lado aquellas que nos gustan y comemos de pequeños?

Desde el inicio del blog, sabia que tarde o temprano le dedicaría una entrada a este postre. No es que sea mi preferido, soy más de chocolate, pero si que me recuerda a mi abuela y de rebote a mi infancia.
Si la memoria no me falla, creo que es la primera receta que aprendí a cocinar. Así que es normal que le tenga un cariño especial.

Ya os aviso que soy de las personas a las que tanto la pasta como el arroz le gustan "al dente", por eso el tiempo de cocción de este postre es diferente del resto de recetas que podéis encontrar por otras fuentes.


Ingredients per a 4 persones:
 2 tasses de llet sencera
1/2 tassa d'arròs
1/4 de tassa de sucre blanc
Un tros de pell de llimona (sense la part blanca)
Mitja rama de canyella
1/5 culleradeta d'extracte de vainilla
canyella en pols (opcional)

Preparació per a 4 persones:
Segueixo el mateix procediment de la meva àvia tal qual

Rentar l'arròs per fer que perdi una mica de midó i reservar. Posar la llet en un caçó al foc amb la resta d'ingredients (menys la canyella en pols). Un cop arrenqui a bullir, abocar l'arròs i coure 15 minuts mentre remenem de tant en tant per tal que no s'enganxi el sucre.
Retirar del foc i repartir mentre encara és calent als pots de vidre.
Abocar una mica de canyella mòlta pel damunt just abans de servir.
...
Ingredientes para 4 peronas:
2 tazas de leche entera
1/2 taza de arroz
1/4 de taza de azúcar blanco
Un trozo de piel de limón (sin la parte blanca)
Media rama de canela
1/5 cucharadita de extracto de vainilla
Canela en polvo (opcional)

Preparación para 4 personas:
Sigo los pasos de mi abuela tal cual.
Lavar el arroz para que pierda un poco el almidón y reservar. Poner la leche en un cazo al fuego con el resto de ingredientes (menos la canela en polvo). Una vez empieza a hervir, añadir el arroz y cocer durante 15 minutos, removiendo de vez en cuando para que no se pegue el azúcar. Retirar del fuego y repartir en los botes de cristal mientras todavia está caliente. Espolvorear por encima un poco de canela en polvo justo antes de servir.


A mi m'encanta menjar-me aquestes postres fins i tot quan encara són tèbies. I és que les prefereixo sucoses, per notar-hi els tocs de la canyella, la llimona i fins i tot la vainilla en cada cullerada de llet.

Si les deixo d'un dia per l'altre, l'arròs va absorbint la llet i per tant també s'estova. Ja no és el mateix!
...
Me encanta comerme este postre incluso cuando aún está tibio. Y es que lo prefiero jugoso, para notar las notas de la canela, el limón y la vainilla con cada cucharada de leche.
Si lo dejo de un día para otro, el arroz va absorviendo la leche y por lo tanto se reblandece. Ya no es lo mismo!


Comentaris

Entrades populars