CUPCAKES DE MADUIXA I CAVA (Versió dels famosos cupcakes de Peggy Porschen)


 A casa tinc uns quants llibres de rebosteria. Entre ells, un de la Peggy Porschen, on surt la seva famosa recepta de cupcakes de cava. Però he anat fent el ronso i no he fet cap recepta fins que no he provat els autentics cupcakes "in situ".

Allà seguda, amb un somriure d'orella a orella, prenent un cafè amb llet i degustant fins a quatre cupcakes de sabors diferents, vaig auto-obligar-me a repetir aquella experiència ni que fos a distància!
Tan bon punt vaig arribar de Londres, vaig anotar-me a la meva llista de pendents, versionar cupcakes de tres de les pastisseries amb més renom d'aquesta encantadora ciutat!


 Així que aprofitant un esdeveniment de certa categoria, on m'ha tocat portar les postres... aquí va la primera versió. Cupcakes de maduixa i cava amb algunes modificacions.


Ingredients per 12 cupcakes:
200 g de mantega sense sal a temperatura ambient
200 g de sucre
200 g de farina amb llevat
4 ous
1 culleradeta de pasta concentrada de maduixa (tipus home chef)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
un polsim de sal

Ingredients pel almívar:
50 m d'aigua
50 ml de sucre
50 ml de cava

Ingredients pel farcit:
confitura de maduixa
cava al gust

Ingredients per la crema:
120 g de crema de formatge (tipus philadelphia) important que no sigui ligth pel tant per cent de matèria grasa.
130 g de mantega a temperatura ambient
300 g de sucre glass
cava al gust
colorant rosa (opcional)



Preparació dels cupcakes:
Batre la mantega juntament  amb el sucre i la vainilla fins que la massa blanquegi. Afegir la sal i els ous prèviament batuts mica en mica i seguir batent fins que hagin quedat ben lligats. Abocar la farina cullerada a cullerada i barrejar suaument fins haber-la incorporat totalment.
Abocar als motllos i coure al forn pre-escalfat a uns 175 ºC uns 15-20 minuts. (en el meu cas són 20 minuts amb el forn adalt i abaix, col·locant la safata abaix)

Preparació almíbar:
Posar en un caçó al foc l'aigua juntament amb el sucre i portar a ebullició. Baixar el foc i deixar coure uns minuts fins que s'hagi dissolt totalment el sucre. Retirar del foc i afegir el cava. Deixar refredar.

Preparació de la crema:
Batre el formatge fins que quedi una massa cremosa i reservar.
Batre la mantega amb una tercera part del sucre fins que blanquegi i repetir l'opareció un parell de cops més fins uqe haguem abocat tot el sucre. Afegir el formatge i tornar a batre a velocitat mitja. Per últim abocar un mica de cava (no massa per tal de no deixem la crema molt líquida) i el colorant al gust. Deixar refredar a la nevera fins que qualli.

Sé que la recepta dóna feina, però us aseguro que paga la pena fer-los!

Comentaris

Entrades populars