TARTA CRUMBLE DE NABIUS I MORES



Sóc una gran fan dels fruits del bosc. Mores, nabius, gerds... M'apassionen!
Des de fa un temps, és fàcil trobar-ne al súper on faig la compra habitual. Així que si veniu per casa i obriu la nevera, no serà d'estranyar que en trobeu safates a l'espera de ser utilitzats en algunes postres.

Avui us porto un pastís rústic de nabius i móres silvestres que és molt fàcil de fer i que a casa agrada molt.

Ingredients per la base:
200 g de farina
100 g de mantega freda
30 ml d'aigua
1 cullerada de sucre

Per al farcit de fruita:
125 g de móres
125 g de nabius
6 cullerades de sucre
2 cullerades de maicena

Per al crumble:
100 g de farina sense llevat
100 de sucre
1 cullerada de llet
50 g de mantega mig desfeta


Preparació de la base:
Posar tots el ingredients a l'amasadora/batidora y barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Estirar amb un rodet i col·locar sobre el motllo al que prèviament li haurem posat un paper de fornejar. Punxar-la amb una forquilla i posar-hi cigrons o mongetes perquè la massa no pugi mentre es cou.
Coure al forn durant uns 20 minuts a 180ºC . I mentrestant anar preparant el farcit.

Preparació del farcit de fruita:
Col·locar tots els ingredients a la batedora i remenar a la mínima velocitat, només fins que el sucre i la maicena s'hagin incorporat. La fruita ha de quedar bastant sencera. Reservar.

Preparació del crumble:
Posar en un bol tots els ingredients i barrejar amb les mans fins a obtenir una mena d'engrunes. Reservar.

Un cop cuita la base, abocar-hi el farcit de fruita, després repartir per sobre el crumble i tornar a posar al forn durant 30 minuts més.

Retirar del forn un cop cuit i deixar refredar.
A l'hora de servir es pot optar per menjar un cop s'ha refredat del tot o emplatar quan encara és tebi amb una mica de crema anglesa per acompanyar.

Comentaris

Entrades populars