CONFITURA DE FIGUES NEGRES AMB VAINILLA I CANYELLA


I de nou, en arribar setembre a casa em toca fer la ja clàssica confitura de figues.
Aquest any però, l'he vestit de gal·la!
Els ingredients són:
1 kg de figues negres
475 g de sucre moreno
100 g d'aigua
suc d'una llimona
1 cullerada d'extracte de vainilla
1 branca de canyella

Preparació:
Pelar i tallar les figues a trossets petits. Posar a coure a foc mitjà juntament amb el sucre i l'aigua durant mitja hora aproximadament i anar remenant de tant en tant perquè no s'enganxi. Passats els primers 5 minuts afegir la branca de canyella i a mitja cocció afegir el suc de la llimona i l'extracte de vainilla.

Si voleu una textura més fina, un cop acabada, podeu passar el turmix abans de retirar del foc. Després abocar als pots de vidre esterilitzats, tapar i donar la volta als pots fins que refredi del tot (així aconseguim el buit). D'aquesta manera la podem tenir a la despensa una bona temporada.


I a vosaltres, amb que us agrada combinar aquesta confitura?
Tota recomanació serà benvinguda... A casa l'utilitzo sovint amb torradetes i formatge de cabra.
Només de pensar-hi ja em ve la salivera!!


Comentaris

Entrades populars