LAYER CAKE DE XOCOLATA I CARAMEL


Vaig fer aquest pastís per un aniversari i el tenia pendent de publicar...
He aprofitat que estic refredada i he vaguejat sense sortir de casa per acabar d'escriure la recepta.

Veureu que una vegada més utilitzo la xocolata com a protagonista. És un element gairebé indispensable a les meves postres. Tot i que aquesta vegada el combino amb una salsa de caramel que ja vaig publicar fa temps. Les proporcions d'ingredients però, no són les mateixes perquè aquesta vegada al voler farcir un pastís, l'he fet més densa.

Ingredients del pa de pessic per un motllo de 24 cm:
8 ous grans
200 farina amb llevat200 sucrecullerada d'extracte de vainilla

Preparació:
Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu. Reservar.
Batre els rovells amb el sucre fins que espumegin. Afegir l'extracte de vainilla. Anar abocant la farina a cullerades mentre continuem batent fins que s'hagi integrat totalment. Abocar les clares a poc a poc mentre seguim batent a la mínima velocitat fins a obtenir una massa homogènia.
Abocar al motllo i coure al forn preescalfat a 140ºC durant 90 minuts. (Aquí dependrà una mica de cada forn)


Ingredients pel farcit de caramel:
75 g de sucre blanc
5 ml d'aigua
100 ml de nata per muntar
45 g de mantega, tallada a daus petits.
Un polsim de sal

Preparació:
Escalfar la nata i reservar.
Posar el sucre juntament amb l'aigua en un caçó a foc mitjà-alt, remenant de poc o a gens. Un cop agafa un color daurat i no hi ha restes de sucre de color blanc retirem del foc i afegim la nata de mica en mica sense ara sí, deixar de remenar. Un cop integrada, abocar la mantega i la sal i tornar a remenar. Tornar a coure uns minuts a foc mitjà (sense deixar que arribi a bullir) per tal de què ens quedi una crema ben lligada.
Retirar del foc i abocar en un recipient perquè refredi i agafi espessor.

Ingredients per la cobertura de xocolata negra:
300 ml de nata per muntar
300 g de xocolata negra de fondre

lacasitos (decoració opcional pel muntatge)

Preparació:
Abocar la nata en un caçó i posar al foc fins que arrenqui a bullir. Retirar i abocar la xocolata a trossets. Deixar reposar uns minuts i barrejar fins que quedin els dos ingredients ben integrats.
Deixar refredar a temperatura ambient i després posar a la nevera fins que acabi de refredar.
Muntar amb una batedora elèctrica.





Muntatge:Tallar el pa de pessic en tres capes i farcir amb el caramel. Un cop farcit i muntat, aplicar una fina capa de la mateixa ganache per tot l'exterior del pastís i deixar refredar a la nevera. Un cop a endurit la xocolata, aplicar una segona capa abundant de ganache. Un cop aplicada, decorar amb una cullera per donar-li un aspecte irregular.

Per últim acabarem de decorar amb uns quants lacasitos i li posarem algun topper que podem fer de forma manual amb una cartolina (per exemple).

Comentaris

Entrades populars