EL MILLOR CARROT CAKE DEL MÓN MUNDIAL


No és una broma, no. Heu llegit bé. Si us agraden els carrots cakes, sens dubte heu de tastar aquesta recepta. És realment bona!
Ara fa tot just un parell d'anys, vaig publicar una altra recepta, però us haig de dir que no té punt de comparació, aquesta d'avui és infinitament millor!
Entrem doncs en matèria...

Ingredients pel pa de pessic:
200 g de pastanaga neta i pelada
350 g de farina amb llevat
350 ml d'oli de gira-sol
3 ous
1 tassa de te de sucre (200 g)
1/2 cullerada de canyella en pols
1/2 cullerada de llevat en pols
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de gingebre fresc
70 g d'ametlla trossejada

Ingredients per la crema de formatge:
Aquestes quantitats són per farcir el pastís i la decoració exterior, tenint en compte que és un naked cake. Si voleu una capa externa més gruixuda, feu una regla de tres per augmentar les quantitats.
150 g de mantega a temperatura ambient
150 g de formatge tipus philadelphia NO LIGHT fred
1 culleradeta d'emulsió de canyella (opcional)
1 culleradeta d'extracte de vainilla
180 g de sucre glass


Preparació del pa de pessic:
Picar la pastanaga i reservar.
Batre els ous amb el sucre fins que espumegi i agafi un color blanquinós. Anar abocant l'oli a poc a poc sense deixar de batre. Un cop estigui ben integrat, afegir la canyella, la vainilla i el gingebre i tornar a barrejar-ho tot. Després anar abocant la farina i el llevat a cullerades sense parar de batre a velocitat baixa. Per últim afegir la pastanaga i l'ametlla i acabar de remenar.
Per coure al forn teniu dues opcions:
Separar en dos motlles del mateix diàmetre com he fet jo per estalviar temps de fornejat o triar un de sol que sigui ben alt.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC uns 35-38 minuts en dos motlles o uns 50-60 minuts en un de sol.
Com sempre, el temps és orientatiu en funció del forn que tingueu.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixa.

Preparació de la crema de formatge:
Batre la mantega juntament amb el sucre fins que blanquegi. Afegir l'emulsió de canyella i l'extracte de vainilla si en teniu. Abocar el formatge fred i remenar només fins que s'hagi integrat. Vigileu de no allargar aquest pas per tal que no es talli la barreja.

Muntatge del pastís:
 El muntatge del pastís és senzill. Si el voleu amb un aspecte naked, un cop l'heu farcit, és qüestió de repartir una capa fina per tota la superfície i després retirar-la. Amb la qual cosa quedarà només tacat.
Podeu acabar de decorar-lo al vostre gust.
Jo per exemple li he enganxat alguns sprinkles per donar un toc de color, també he fet un acabat a la part superior amb una màniga pastissera amb el sobrant de crema i aquest cop li he col·locat un parell de flors naturals.

Comentaris

Entrades populars