TARTA CRUMBLE DE MADUIXES


Sóc de comprar fruits vermells. De tot tipus menys síndria que com a mi no m'agrada, rara és la vegada que en compro. En canvi de maduixes compro tantes com puc. Això fa que a vegades acabi tenint més de les que arribem a menjar. Abans feia confitura però d'ençà que vaig començar a fer aquest tipus de pastís... A casa ho tenen clar... "No més confitura i més pastissos"

La recepta és ben senzilla i ens encanta. N'he fet amb fruits del fosc, amb poma, maduixes, cireres...
I imagino que seguiré provant amb altres fruites perquè m'he tornat addicte a fer-ne.

La cobertura es pot fer com un clàssic "pie americà", és a dir, utilitzant la mateixa massa de la base per cobrir i decorar, a l'estil dels pastissos que surten a les il·lustracions dels contes infantils o bé tipus "crumble".
Totes dues opcions són molt valides però si no voleu invertir molta estona en la decoració, l'última és bastant més ràpida i a mi m'agrada moltíssim.
Anem doncs al tema...

Ingredients per la base:
200 g de Farina sense llevat
100 g de mantega freda
30 ml d'aigua
1 cullerada de sucre

Ingredients pel farcit:
250 g de maduixes
4 cullerades de sucre
1 rajolí de suc de llimona natural
2 cullerades de maicena
50 g de confitura de maduixes

Per al crumble:
100 g de farina sense llevat
100 de sucre
1 cullerada de llet
50 g de mantega mig desfeta

Preparació de la base:
Escalfar el forn a 180 C.
Col·locar tots els ingredients a la pastadora i barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Estirar-la amb un rodet i col·locar-la al motlle. Punxar-la amb una forquilla i posar-li  cigrons o mongetes al damunt perquè no s'infli mentre es cou al forn durant uns 20 minuts.

Preparació del farcit de fruita:
Col·locar tots els ingredients a la batedora i remenar a la mínima velocitat, només fins que el sucre i la maicena s'hagin incorporat. La fruita ha de quedar bastant sencera. Reservar.

Preparació del crumble:
Posar en un bol tots els ingredients i barrejar amb les mans fins a obtenir una mena d'engrunes. Reservar.

Un cop cuita la base, abocar-hi el farcit de fruita, després repartir per sobre el crumble i tornar a posar al forn durant 30 minuts més.

Retirar del forn un cop cuit i deixar refredar.
A l'hora de servir es pot optar per menjar un cop s'ha refredat del tot o emplatar quan encara és tebi amb una mica de crema anglesa per acompanyar.


Ja veureu com els comensals no deixen ni les engrunes al plat!!


Comentaris

Entrades populars