TARTA CRUMBLE AMB POMA


A casa unes de les postres que més es repeteix són els pastissos amb crumble. Ens fascinen i són tant fàcils de fer i tot i utilitzar sempre la mateixa base i crumble, segons el farcit triat, el sabor es molt diferent d'un pastís a un altre.

Aquest cop, m'he decidit per utilitzar la poma com a protagonista i creieu-me si us dic que el resultat no defrauda. La barreja amb la canyella i el toc de gingebre juntament amb la nou moscada us transportarà a la tardor. I ara que sembla que marxa la calor, és un bon moment per pemsar en començar a encendre el forn.

Ingredients per la base:
200 g de farina
100 g de mantega freda
30 ml d'aigua
1 cullerada de sucre

Per al farcit de fruita:
3 o 4 pomes golden (depenent del tamany)
4 cullerades de sucre de canya morè
40 ml. d'aigua
suc de mitja llimona
1 culleradetas de canyella en pols
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/4 de culleradeta de nou moscada

Per al crumble:
100 g de farina sense llevat
100 de sucre de canya morè
1 cullerada de llet
50 g de mantega mig desfeta

Preparació de la base:
Posar tots el ingredients a l'amasadora/batidora y barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Estirar amb un rodet i col·locar sobre el motllo al que prèviament li haurem posat un paper de fornejar. Punxar-la amb una forquilla i posar-hi cigrons o mongetes perquè la massa no pugi mentre es cou.
Coure al forn durant uns 20 minuts a 180ºC . I mentrestant anar preparant el farcit.

Preparació del farcit de fruita:
Pelar i tallar les pomes en daus. Tirar per sobre el suc de la llimona i remanar. Posar en un cacó a foc lent juntament amb la resta d'ingredients i remenar. Deixar coure mentre tenim la base al forn.

Preparació del crumble:
Posar en un bol tots els ingredients i barrejar amb les mans fins a obtenir una mena d'engrunes. Reservar.



Un cop cuita la base, retirar els cigrons o mongetes i abocar-hi el farcit de fruita, després repartir per sobre el crumble i tornar a posar al forn durant 30 minuts més.

Retirar del forn un cop cuit i deixar refredar.
A l'hora de servir es pot optar per menjar un cop s'ha refredat del tot o emplatar quan encara és tebi amb una mica de crema anglesa per acompanyar.

Comentaris

Entrades populars