CINNAMON ROLLS

 


Aquesta d'avui és una recepta que tot i poder-se elaborar durant qualsevol època de l'any, a casa la gaudim molt a la tardor... Pel seu sabor i aroma de canyella, el tipus de massa que no és precisament lleugera, el punt d'escalfor abans de servir-los... Només de pensar-ho em fa venir salivera!

És una recepta senzilla, però requereix paciència per tal que la massa fermenti.
De tota manera, no us espanteu que tot i tenir dues estones de fermentació, són curtes comparant amb altres receptes. I us puc assegurar que el resultat és espectacular. Són tendres i molt bons! I si no pregunteu-li a me germana que va quedar fascinada quan els va tastar per primer cop.

Aquesta recepta te la dedico Eva. Guarda-la bé!!

Ingredients per la massa:

500 g farina de força

200 ml de llet

50 g sucre

40 g mantega sense sal

1 ou (+ 1 ou per pintar-los)

15 g de llevat fresc

6 g de sal


Ingredients del farcit:

100 g de sucre

50 g panela

60 g de mantega

2 cullerades de canyella en pols



Preparació:

Posar la llet juntament amb el sucre, la sal i la mantega a foc vaig fins que la mantega es desfaci. Reservar.

Barrejar la farina amb el llevat esmicolat. Abocar-ho a un bol amb la resta d'ingredients i amassar. Un cop tot integrat, abocar l'ou prèviament batut i seguir amassant fins a obtenir una massa fina i elàstica.

Deixar-la reposar una mitja horeta en un bol untat amb oli, tapat amb un drap perquè pugui fermentar.

Mentrestant preparar el farcit. És tan senzill com barrejar el sucre, la panela i la canyella amb la mantega desfeta. Reservar.

Un cop ha fermentat la massa, estirar-la sobre el marbre i estendre amb un corró fins a aconseguir una mida aprox. de 30X40 cm.

Repartir per sobre el farcit i enrotllar la massa pel costat més llarg. Pintar la vora amb una mica de l'ou que farem servir per decorar. D'aquesta manera quedarà ben segellat.

Tallar porcions d'uns 3 o 4 cms. amb un fil dental. És la millor manera de tallar-los sense que el rotllo es deformi.

Engreixar una safata de forn amb mantega i col·locar-los una mica separats i tapats novament amb el drap. Tornar a deixar reposar una estona perquè encara han de fermentar una mica més. Aprofitar a escalfar el forn.

Pintar-los amb ou i coure al forn uns 18 minuts a 180ºC.

Per decorar-los haurem d'esperar que refredin.

I aquí podem ser tan originals com vulguem... Una crema de formatge com la d'aquests cupcakes, una glacejat a base de sucreglass, nutella... Jo n'he menjat fins i tot amb crema d'especuls!



Comentaris

Entrades populars