PANELLETS

PANELLETS
postre típic de la Castanyada juntament amb castanyes i moniatos



Igredients de la massa:
500 grs. ametlla mòlta
500grs. sucre
250 grs. patata

Ingredients de la decoració:
(la quantitat del ingredients per decorar dependrà de quants en volem fer de cada sabor) Us anoto quantitats orientatives.

250 grs. pinyons
250 grs. ametlla trossejada
confitura de maduixa
un grapat de nous
xocolata negre de fondre

Preparació:
Bullir la patata amb pell i sense sal fins que estigui cuita. Pelar-la i fer un puré mentre està calenta. Deixar-la reposar fins que refredi.
Un cop tenim el puré fred, és el moment d'afegir-hi el sucre i l'ametlla mòlta i remenar-ho tot fins que estigui ben lligat. Deixar-ho reposar un parell d'horetes... i ja tindrem la base per fer aquests saborosos dolços típics de la nostra festa popular.

Temps de cocció:
Uns 7-8 minuts. El forn ha d'estar preescalfat a uns 220ºC.
Recordeu que abans de coure els panellets els heu de decorar!!
Com els decorem? De quins gustos els podem fer? Doncs es qüestió de deixar volar la imaginació...


Els més típics i a l'hora els preferits de gairebé tothom, són els de pinyons.
Un cop hem fet boletes amb la massa, és el moment d'arrebossar-los amb pinyons. Hi ha un truc infal·lible per enganxar-los. Només hem d'agafar un bol i batre una clara d'ou. Abocar-hi els pinyons i remenar-ho. La clara ajuda a que s'enganxin al panellet. Val la pena provar-ho si no voleu tornar-vos mico!!

Els d'ametlla 
Canviar els pinyons per ametlla i seguir el mateix procediment. L'avantatge d'aquests últims és el baix cost i la facilitat que té l'ametlla per enganxar-se al panellet a diferència dels pinyons.


Els de xocolata i nous
Per fer aquests, afegim xocolata en pols a la massa i tornem a barrejar-ho tot. Llavors fem les boles.
Un cop fetes, afegim un trocet petit de xocolata per fondre a dins del panellet. Els donem forma més aviat quadrada. Decorem amb una nou.
Un cop fora del forn, els decorem amb xocolata fosa al damunt.



Comentaris

Entrades populars