LAYER CAKE DE XOCOLATA I CONFITURA


Aquesta entrada és de caire personal. Faig anys!!

Tot aniversari, té un pastís com a element protagonista. Per tant, podem aprofitar que em fa il·lusió penjar la fotografia per explicar la recepta,no?

Com la que fa els anys sóc jo, la recepta ha de ser al meu gust. Tinc clar que vull fer un "Layer Cake". I si porta xocolata, millor que millor. Fa pocs dies vaig fer una petita proba per veure si sóc capaç d'ensortir-me en aquesta aventura. La cosa no va anar gens malament. Podeu jutjar vosaltres mateixos... (Pastís de proba)

Bé, comencem pel principi. Què és un Layer Cake? Doncs el nom ja ho diu: Pastís de capes. 
Per fer aquest tipus de pastissos hi ha dos possibles procediments. Almenys són els dos que jo conec.
  • Una manera és coure el pa de pessic d'una vegada, fent servir un motllo alt i després tallar tantes capes com vulguem. 
  • L'altra opció és dividir la massa del pa de pessic en diferents motllos d'un mateix diàmetre. 
Cada opció té les seves avantatges i els seus inconvenients. Per exemple:

En el cas de triar un únic motllo, hem de ser conscients de que el forn treballarà molta més estona per coure un pastís tan alt. Amb el risc afegit de cremar-se la capa exterior. A l'hora de tallar les diferents capes no hem de badar i tallar-les ben rectes perquè quedin bé estèticament. 
Avantatge: tot el pastís tindrà un color uniforme i els talls encaixaran perfectament

En el cas de fer servir un motllo per cada capa, és convenient tenir tots els motllos per coure els pastissos d'una vegada. També s'han de barrejar molt bé els ingredients perquè al guanyar el volum quedin el més plans possible. Les panxes són molt lletges!!
Avantatge: cocció més ràpida. No ens hem de preocupar de tallar les capes. Podem experimentar i barrejar diferents ingredients per cada capa.

Com veieu, no hi ha una única formula. Cadascú a de trobar la seva... 
Si un cop tenim el pastís fet, el volem cobrir, ja sigui amb un frosting o fondant, no cal ser tan curosos amb els detalls!  


Bé, ara anem amb la recepta per fer el pa de pessic: (original de El rincón de Bea)

250 grs .de mantega a temperatura ambient
500 grs. de farina amb llevat
60 grs. de maicena
300 grs. de sucre
500 ml de llet sencera
2 cullerades de suc de llimona
1 cullerada d'extracte de vainilla
9 clares
un polsim de sal

Ingredients del farcit i cobertura:
Ganache de xocolata negre
Confitura de maduixa
Fondant

Estris recomanats:
4 motllos de 18 cms. de diàmetre (o 1 motllo alt de 18 cms. de diàmetre)
talladors per treballar el fondant. (flors, números, etç)
un rodet per estirar el fondant


Preparació:
Afegir a la llet les dues cullerades de llimona i deixar reposar mentre preparem la resta d'ingredients.
La funció de la llimona és tallar la llet per aconseguir un buttermilk (sèrum de llet) No us espanteu en veure  que la llet es talla, és normal i és just el que volem aconseguir! 

Passar pel sedàs la farina i la maicena i barrejar juntament amb la sal. Reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que estigui ben lligat i agafi un color blanquinós. llavors anar afegint les clares mica en mica i acabar de barrejar-ho bé. Després afegir la vainilla.

Un cop barrejat, anem afegint la barreja de farina, intercalant amb el buttermilk. Barregem sense passar-nos fins que els ingredients s'hagin incorporat i llestos.

Coure al forn entre 25-30 minuts si fem servir diferents motllos. Si utilitzem un de sol, anar controlant amb un escuradents. Segurament el temps de cocció serà el doble!

Treure del forn i deixar reposar els pastissos uns minuts. Desmotllar-los i deixar-los refredar del tot sobre una safata reixada boca abaix.


Muntatge i cobertura:
Un cop tenim les diferents capes que formaran el pastís anivellades i rectes, les farcirem.
Jo he fet dues capes de ganache i una tercera amb confitura de maduixa. La combinació la trobo boníssima!
Després em de cobrir tot el pastís amb ganache o confitura per poder enganxar el fondant. Jo he triat l'opció de la xocolata.


Un cop acabat de cobrir, és el moment de decorar amb fondant.
Aquí és qüestió de gustos. Jo he triat una garlanda de flors.



Nota: Aquest pastís està pensat per compartir amb força gent!!
Sempre podeu utilitzar la meitat d'ingredients per fer-lo per a menys comensals...



Comentaris

  1. T'ha quedat molt maco...

    Un petonet

    ResponElimina
  2. Hola Núria! primer de tot felicitats pel teu aniversari! el pastís ñes molt vistós i ideal per Memòries d'una cuinera! ;) moltíssimes gràcies per participar! petonets

    ResponElimina
  3. Fantastico Núria un gran pastis digno de celebrar dos aniversarios en uno,seguro que fue un exito
    peto

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats!!!!!!!
    El pastís t'ha quedat maquíssim!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats a tu i a la teva mare! Ben fet, ja que és el teu aniversari tries un pastís espectacular!!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries!

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta, segur que era boníssim. Moltes felicitats a totes dues! :)

    ResponElimina
  7. Es una preciosa tarta de cumpleaños!
    Besos y Muchas Felicidades!

    ResponElimina
  8. Gràcies!! Que agradable és rebre comentaris tan afalagadors!

    ResponElimina
  9. Moltes felicitats, ha quedat molt bonic, m'encanten els colors i la garlanda és preciosa.
    Gràcies pel teu pastís. Un petonet

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats! jo també faig anys la setmana vinent i precisament tinc pensat fer-me un pastís similar a aquest! Petons!

    ResponElimina
  11. M'encanta l'aspecte tan delicat, romàntic... i deliciós d'aquest pastís... Ets una artista!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars