GALETES PER ACOMPANYAR L'HORA DEL TE
És cert que aquestes pastes es fan per acompanyar el te. I d'aquí el seu nom...
Però què passa si no ens agrada el te? Si nosaltres som més del cafè o el tallat? Doncs que les degustarem igualment, o no?
Ingredients de les pastes:
125 g de mantega a temperatura ambient125 g d'ametlla mòlta
310 g de farina
250 g de sucre
2 ous
1/2 vaina de vainilla
essència de vainilla
Ingredients per farcir o decorar: (opcional)
xocolata negra per fondre (per mullar les puntes)
Confitura al gust (per farcir)
sucre glass (per tirar per damunt)
Preparació:
Batre la mantega fins aconseguir una pasta suau. Afegir el sucre, la essència de vainilla i la polpa de la vainilla i barrejar-ho tot fins que el sucre s'hagi dissolt.Afegir els ous a poc a poc. Després afegir l'ametlla i per últim, afegir la farina prèviament passada pel sedàs.
Un cop tenim la massa ben barrejada, la posem dins d'una màniga pastissera amb una "boquilla" en forma d'estrella.
Preparem una safata de forn amb farina o amb una estora de silicona i fem bastons d'uns 6 cms. amb la massa.
Deixem refredar a la nevera durant una hora aprox.
Coure al forn entre 10-12 minuts a uns 200 ºC i deixar-los refredar a sobre d'una graella.
Opcions de decoració:
Desfer la xocolata al bany maria o microones i mullar una de les puntes de la pasta i deixar refredar.
Farcir-los amb confitura al gust.
Empolvorejar-los amb sucre glass.
Desfer la xocolata al bany maria o microones i mullar una de les puntes de la pasta i deixar refredar.
Farcir-los amb confitura al gust.
Empolvorejar-los amb sucre glass.
A mi m'agrada tan el té com el cafè, així que ho tindria fàcil per picar-ne alguna!! una abraçada
ResponEliminaJo també sóc de cafè... però a aquetes pastes de te no els diria pas que no!!!
ResponEliminaUs animeu a ajudar-me a trobar la recepta del coc núm. 60?
PTNTS
Dolça
Amb els 59 que ja has publicat serà difícil ajudar-te a buscar-ne algun de nou, però tot és probar-ho!
Elimina;-) Segur que en trobaràs algun!!!
EliminaTienen una pinta estupenda!
ResponEliminaL'altre dia ho comentavem a la feina que aquest tipuis de galetes són caríssimes! així que fetes a casa -que són molt millors- no només guanyes en sabor, sinó que ajudes a la butxaca!!! ;P petonets
ResponEliminaFelicidades por tu blog, nos encantan tus recetas.
ResponEliminaSaludos gatunos...
Aquesta recepta em ve perfecte: anava darrere una recepta de galetes amb màniga pastissera, per poder estrenar una "pistola" que vaig comprar pel nadal i encara no he utilitzat... M'encanten les puntetes mollades en xocolata, són perfectes per un té, un cafetó o un got de llet ;-)
ResponEliminaPetons
Delicioses!!
ResponElimina