GELAT DE GALETES



Ummm!
Un altre gelat que té tots els números per entrar a la meva llista d'imprescindibles.
A mi em recorda molt a aquest gelat de torró. També és boníssim i té un gran avantatge, és més fàcil tenir a mà galetes que torró!
M'ha enamorat tant que tot i tenir una miquetona al congelador, ja estic pensant altres versions d'aquest cremós gelat!! 
...
Ummm!
Otro helado que tiene todos los números para entrar en mi lista de imprescindibles.
A mí me recuerda mucho a este helado de turrón. También es buenísimo y tiene una gran ventaja, es más fácil tener a mano galletas que turrón!
Me ha enamorado tanto que a pesar de tener una miquetona el congelador, ya estoy pensando otras versiones de este cremoso helado!



Ingredients:
600 ml. de nata per muntar
200 ml. de llet 
100 g de galetes tipus maria
140 g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de maicena
4 rovells d'ou
4 galetes tipus maria per esmicolar
...
Ingredientes:
600 ml. de nata para montar
200 ml. de leche
100 g de galletas tipo maría
140 g de azúcar
20 g de azúcar invertido
1 cucharadita de extracto de vainilla
1 cucharadita de maicena
4 yemas de huevo
4 galletas tipo maría para desmenuzar


Preparació:
Passar pel turmix els 100 g de galetes esmicolats juntament amb la llet. Reservar.
Batre els rovells d'ou juntament amb el sucre normal fins que espumegi. Afegir el sucre invertit i l'extracte de vainilla i tornar a barrejar. Abocar la barreja de llet i galetes i la nata i barrejar novament. Per acabar, afegir la maicena i tornar a barrejar.

Coure a foc lent-mig (no pot bullir en cap moment) sense deixar de remenar fins que la barreja espesseixi. Retirar del foc i deixar refredar a temperatura ambient. Després posar a la nevera unes hores.
Posar a la geladora uns 20-25 minuts.

Nota: les galetes esmicolades s'han de posar en els darrers dos o tres minuts. Només cal que es reparteixin bé per la barreja. Quanta menys estona els tinguem a la geladora millor, així mantindran una mica el cruixent i la combinació a la boca serà genial!
...
Preparación:
Pasar por el turmix los 100 g de galletas desmenuzados junto con la leche. Reservar.
Batir las yemas de huevo junto con el azúcar normal hasta que espumegi. Añadir el azúcar invertido y el extracto de vainilla y volver a mezclar. Verter la mezcla de leche y galletas y la nata y mezclar nuevamente. Para terminar, añadir la maicena y volver a mezclar.

Cocer a fuego lento-medio (no puede hervir en ningún momento) sin dejar de remover hasta que la mezcla espese. Retirar del fuego y dejar enfriar a temperatura ambiente. Luego poner en la nevera unas horas.
Poner a la heladora unos 20-25 minutos.

Nota: las galletas desmenuzadas deben ponerse en los últimos dos o tres minutos. Sólo hay que se repartan bien por la mezcla. Cuanta menos rato los tengamos en la heladera mejor, así mantendrán un poco el crujiente y la combinación en la boca será genial!

Comentaris

Entrades populars