PETITS FOURS {merengues de xiclet i vainilla}



Avui us porto una recepta que ja feia temps que tenia ganes de fer... I és que hi ha tantes i tantes receptes pendents... que per cada una que en faig, n'afageixo com a mínim quatre a la meva llista de pendents. Començava a ser tan llarga i tan caòtica que he optat per obrir una nova carpeta al meu Pinterest. El nom no té pèrdua... Recipe list to make.
Fa poc que l'he creat, i ara per ara no les tinc totes endreçades, però tot arrivarà. Serà una llarga llista... i sinó, temps al temps!

Ara tornem-hi al tema que ens ocupa... La recepta d'avui. Merengues de xiclet i vainilla. És una versió dels que ens presenta Peggy Porschen al seu llibre Boutique de Pastelería. Pasteles, cupcakes y otras delicías.


Ingredients:
80 g de clares (he fet servir de les pasteuritzades)
80 g de sucre
80 g de sucre glass
1/2 culleradeta de pasta concentrada de xiclet
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
colorant groc (opcional)
1 polsim de sal

Preparació:
Batre les clares juntament amb la sal. A mida que les clares comencin a espessir, afegir el sucre normal a poc a poc. Afegir l'extracte de vainilla i continuar batent fins que la barreja agafi brillantor. Afegir el sucre glass i barrejar amb una espàtula de goma.
Separar a parts iguals la barreja en dos bols. Afegir en una d'elles la pasta concentrada de xiclet i barrejar-ho bé. A l'altre, afegir el colorant groc i barrejar-ho bé.
Col·locar les barreges en una màniga pastissera amb una boquilla gran en forma d'estrella i formar petites rosetes a sobre de la safata de forn folrada amb paper o amb una silicona.

Coure al forn pre-escalfat a 80 C durant 1:30-2:00h aprox.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una graella.
Col·locar dins d'un recipient hermètic i així es podran conservar fins a tres mesos. Però ja us dic ara que us els menjareu abans!!


Nota:
A les fotos veureu un tercer color. El blau. Aquests els he fet amb extracte de cotó de sucre. El procediment sempre és el mateix. Un cop està la barreja principal, després podeu afegir el sabor que més us agradi i si s'escau, colorant perquè quedin més macos!!

Comentaris

Entrades populars