CUPCAKES 100% VAINILLA + PLANTILLA PER DESCARREGAR
Com la gran majoria de bloguers, no només escric entrades i les penjo. En la mida del possible (segons el temps lliure restant), intento llegir receptes que trobo interessants d'altres blocs i moltes d'elles les vaig acumulen a la meva carpeta de RECEPTES PENDENTS del meu Pinterest.
Aquests cupcakes de vainilla són una bona mostra d'això que us dic. La recepta original és de Marina, del bloc The Sweetest Taste. Un bloc que m'entusiasma!
Us haig de dir que així com la recepta dels cupcakes l'he modificat, la de la crema l'he seguit al peu de la lletra.
Ingredients per 12 Cupcakes:
180 g de farina amb llevat
100 ml d'oli de gira-sol
100 ml de llet
2 ous
160 g de sucre normal
40 ml de sucre invertit (opcional, sempre podem utilitzar 200 g de sucre normal i obviar aquest)
1 cullerada d'extracte de vainilla
Ingredients per la crema:
4 rovells d'ou
55 ml d'aigua
175 g de sucre
250 g de mantega a temperatura ambient
1 cullerada d'extracte de vainilla
Preparació dels cupcakes:
(no he seguit les seves passes i els he fet com els faig jo normalment)
Barrejar els ous juntament amb el sucre normal fins que la barregi espumegi. Afegir el sucre invertit i tornar a barrejar. Després afegir els ous d'un en un mig batuts. No afegir el segon fins que el primer no estigui ben integrat. Afegir la llet i la vainilla. Per últim afegir la farina a cullerades mentre batim a velocitat baixa.
Abocar a les càpsules de cupcakes i coure al forn preescalfat a 170ºC durant uns 20-25 minuts.
Deixar refredar completament a temperatura ambient
Preparació de la crema:
Batre un xic la mantega amb una batedora elèctrica i reservar.
Batre els rovells a velocitat mitjana-alta. Mentrestant posar el sucre i l'aigua al foc fins que arribi als famosos 117ºC. Retirar del foc i abocar lentament en forma de fil sobre els rovells sense deixar de batre. Continuar batent fins que la barreja refredi a temperatura ambient. Abocar la mantega que prèviament havíem batut i barrejar-ho tot durant uns minuts fins a obtenir una crema sedosa i brillant. Per últim afegir la vainilla i acabar de barrejar.
Un cop freds els cupcakes els decorem amb la crema i els deixem uns minuts a la nevera abans de servir.
I si a més a més els voleu decorar... Amb uns senzills sprinkles i aquest regalet, us poden quedar molt xulos!
Clicant a la imatge podeu descarregar la plantilla per imprimir en cartolina o full de paper per crear els vostres toppers. Només cal retallar, enganxar en un pal o escuradents.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada