PASTELCHUPS V (Amb decoració Nadalenca)


És temps de festes escolars per tancar el trimestre i a l'hora festejar que també arriben les vacances nadalenques.

Una de les tasques dels alumnes més grans de l'escola dels meus fills és muntar paradetes (molt boniques per cert) per tal de vendre postres casolans per ajudar a una Associació del nostre poble.

Aquest any la meva filla s'estrenava molt contenta. Primer pensant en unes postres (que finalment em va tocar preparar a mi) i després fent de venedora durant una estona a la festa...
...Eufòrica estava ella amb la feinada que va tenir. Durant la mitja hora que li va tocar despatxar, no va parar ni un moment!

I no m'estranya perquè hi havia postres per tots els gustos!! Tothom s'hi va entregar!!
Nosaltres vàrem col·laborar amb uns pastelchups molt nadalencs que van ser tot un èxit entre els més petits.

Ingredients pels pastelchups:
La quantitat dels ingredients sempre la faig a ull
Pa de pessic de xocolata. (Jo he fet servir aquesta recepta)
Nutella

Ingredients per la cobertura i decoració:
xocolata negra de fondre
fondant 
colorants verd i vermell
cinta de color verd


Preparació: 
Posar en un bol el pa de pessic esmicolat i abocar la nutella (més o menys la meitat del volum de la barreja del pa de pessic) barrejar-ho molt bé fins a aconseguir una massa que es pugui treballar bé per fer les boles. Si la massa queda molt espesa i no aconseguim unir-la, afegir més nutella, si en canvi queda massa líquida afegir més pa de pessic o galeta esmicolada.
Un cop la massa està al punt, fer boles no gaire grans. Penseu que després amb la cobertura augmenten de grandària. Si són molt grans, després és més difícil que s'aguantin amb el pal.

La cobertura i decoració:
Un cop tenim la xocolata desfeta, treballarem de la següent manera...

Mullem a la xocolata un centímetre de la punta d'un pal i l'inserim a una de les boles i la col·loquem a una safata. Repetim l'operació amb cadascuna de les boles que hem preparat i les deixem refredar uns minuts a la nevera per tal que la xocolata solidifiqui i el pal quedi ben enganxat!

Un cop passats aquests minuts, serà el moment de cobrir-les.
Tornem a escalfar la xocolata al punt adequat per poder treballar-la.
Ara serà tan fàcil com enfonsar la bola al recipient amb xocolata amb cura perquè no es trenqui i la deixàrem refredar a un suro. Repetirem l'operació amb totes les boles...

Deixem refredar a temperatura ambient. Mai a la nevera!! La xocolata és molt punyetera i ens quedaria plena de taques. 
Un cop seca la xocolata serà el moment de decorar els nostres pastelchups. Jo he utilitzat un  tallador en forma de flor pel fondant blanc i després ha sigut tan fàcil com tenyir una mica de verd per les fulles i amb el vermell he fet les boletes. 

Per acabar, podeu fer una llaçada amb cinta de ras a cada pastelchup per donar més vistositat!



Nota:
Normalment utilitzo una mica d'aigua per enganxar el fondant, però en aquest cas no ha fet falta perquè s'ha enganxat molt bé sobre la xocolata.

Per enganxar el fondant sobre fondant si és necessari.

Si voleu, podeu substituir les boletes de fondant per sprinkles, però llavors haureu de preveure alguna forma d'engarxar-los. (glassa per exemple, tot i que és una conya haver de fer-la expressament)



Comentaris

Entrades populars