TIRAMISÚ-CHARLOTTE (sense cuinar)



Pensareu que m'he begut l'enteniment, i potser teniu raó. Després dels àpats calòrics de les festes, seria bo fer bondat i buscar alternatives més lleugeres, però aquí una servidora no entén de règims ni de controls. Per més que ho intento sempre busco alguna excusa per tornar al món dolç i golafre que tant m'agrada!

I seria lleig, molt lleig no compartir aquesta dolçor amb tots vosaltres!

La recepta d'avui no és del tot nova. Haig de confessar que tot i tenir una llarga llista de receptes pendents, sovint repeteixo les mateixes postres!
Encara que també és cert que m'agrada fer variacions, sobretot pel que fa a la presentació, per no fer-ho tan avorrit.

Si fa un temps, vaig publicar el clàssic tiramisú, avui us el presento amb forma de charlota (charlotte en francès, a causa del seu origen).
Els ingredients són gairebé els mateixos que faig servir habitualment, però la quantitat i la preparació són diferents.


Ingredients:
500 g Formatge Mascarpone
4 rovells d'ou
80 g de sucre
4 cafès expresso
galetes tipus maria i "bizcochos soletilla" a parts iguals (quantitat a ull)
20 g de mantega sense sal
50 g de xocolata negra de fondre

Per decorar:
xocolata en pols sense sucre
xocolata negra de fondre (opcional)
10 "bizcochos soletilla" 

Estris recomanats:
Cèrcol de 18 cms. (jo he fet servir un motllo desenmotllable sense la base)
Base especial per pastissos de 20 cms (com la de la foto)


Preparació amb un cèrcol de 18 cms:
Col·locar el cèrcol del motllo sobre la base per pastissos i reservar.
Ratllar els 50 g de xocolata i reservar.

Barrejar el sucre amb els rovells fins que blanquegi. Afegir el mascarpone i barrejar fins que estigui ben lligat. Afegir la xocolata ratllada i tornar a barrejar. Reservar.

Desfer la mantega al microones. Esmicolar les galetes i barrejar-les amb la mantega i els cafès. Quan estigui ben barrejat, abocar la meitat de la barreja sobre la base per pastissos i cobrir tot el fons. Sigueu generosos i no patiu perquè la barreja quedi compacta perquè després amb la humitat queda espectacular!
Abocar la meitat de la barreja del mascarpone i estendre-la bé.
Cobrir amb una segona capa de la preparació de galetes.
Abocar la resta de la barreja del mascarpone.
Deixar reposar unes hores a la nevera abans de servir. Jo us recomano que ho deixeu d'un dia per l'altre perquè la diferència és abismal!!

Presentació:
Abans de servir, espolvorejar la xocolata en pols per sobre.
També podeu afegir xocolata ratllada. I per acabar de decorar el pastís, podeu fer una llaçada, tipus la de la foto. Fin i tot més maca (que a mi no em quedaven cintes per casa).

Comentaris

Entrades populars