MACARONS AMB GANACHE DE XOCOLATA BLANCA


Uns macarons per celebrar...
per celebrar un munt d'esdeveniments.
Que per fi tenim la cuina enllestida, que els dies són llargs, que em pagat panyora de convits pendents... i jo que sé quantes coses més!

A casa, els macarons són molt demandats i a mi em fa mandra fer-los. Així que sempre han d'esperar a alguna celebració per fer la petició. I com llestos que són, sovint inventen esdeveniments que poden resultar força ridículs amb l'únic pretext de fotre mossegada a un d'aquests dolços.

Els d'avui, tenen la peculiaritat de no portar colorant a la massa. Els veieu amb el seu color natural, minimament dauradet. El toc de color és gràcies al farcit i el sucre decoratiu.
Anem doncs amb la recepta...

Ingredients dels macarons:
100 g clares a temperatura ambient (jo faig servir clares pasteuritzades)
125 g de sucre glass
125 g ametlla mòlta
130 g sucre normal
32 g aigua

Ingredients pel ganache:
250 g de xocolata blanca
125 ml de nata per muntar
colorant en gel (en el meu cas, rosa, blau i lila)

Preparació:
Passar per la "turmix" el sucre glass i l'ametlla mòlta. D'aquesta manera ens estalviem haver de passar pel sedàs aquests dos ingredients. Reservar en un recipient a part.
Posar al foc el sucre normal juntament amb l'aigua perquè vagi caramel·litzant... ha d'arribar a uns 117ºC. Mentrestant anar muntant la meitat de les clares. Just abans de què estiguin a punt de neu, afegir el caramel en forma de pluja, és a dir, lentament, però sense pausa i seguir baten les clares fins que refredin a uns 50 ºC. Reservem.
Tornem al recipient de sucre glass i ametlla i afegim la resta de clares i ho barregem fins que estigui ben lligat. Ara és el moment d'afegir la meitat de les clares muntades i barregem bé, sense por. Un cop barrejat, afegim la resta de clares amb cura i barregem amb suavitat per tal de no treure més aire i acaben de lligar-ho tot bé.
Col·loquem la barreja en una màniga i anem fent petites rodonetes d'uns 3 cms. en una safata de forn amb paper de fornejar perquè no s'enganxin.
Deixem reposar entre 30-60 minuts. Aquest pas és important perquè ens surtin bé! en reposar es crea una petita capa que després endureix al forn i li dóna la textura cruixent. Un cop han reposat, tirarem pel damunt el sucre decoratiu perquè s'enganxi sense problemes.
Coure durant uns 13-15 minuts al forn preescalfat a 160ºC.
Deixar-los refredar a la safata i treure'ls amb molta cura perquè no es trenquin.

Preparació del farcit:
Portar la nata a ebullició i retirar del foc. Abocar la xocolata a trossets i deixar reposar un parell de minuts. Remenar fins que s'hagi integrat totalment. Un cop s'hagi refredat a temperatura ambient, tenyir amb el colorant que més us agradi.

Ja només restarà farcir els macarons. Si veieu que la ganache no té prou cos, deixar-la reposar a la nevera una estona.


Comentaris

Entrades populars