MACARONS AMB GANACHE DE XOCOLATA BLANCA
Uns macarons per celebrar...
Que per fi tenim la cuina enllestida, que els dies són llargs, que em pagat panyora de convits pendents... i jo que sé quantes coses més!
A casa, els macarons són molt demandats i a mi em fa mandra fer-los. Així que sempre han d'esperar a alguna celebració per fer la petició. I com llestos que són, sovint inventen esdeveniments que poden resultar força ridículs amb l'únic pretext de fotre mossegada a un d'aquests dolços.
Els d'avui, tenen la peculiaritat de no portar colorant a la massa. Els veieu amb el seu color natural, minimament dauradet. El toc de color és gràcies al farcit i el sucre decoratiu.
Anem doncs amb la recepta...
Ingredients dels macarons:
100 g clares a temperatura ambient (jo faig servir clares pasteuritzades)
125 g de sucre glass
125 g ametlla mòlta
130 g sucre normal
32 g aigua
Ingredients pel ganache:
250 g de xocolata blanca
125 ml de nata per muntar
colorant en gel (en el meu cas, rosa, blau i lila)
Preparació:
Passar per la "turmix" el
sucre glass i l'ametlla mòlta. D'aquesta manera ens estalviem haver de
passar pel sedàs aquests dos ingredients. Reservar en un recipient a
part.
Posar al foc el sucre
normal juntament amb l'aigua perquè vagi caramel·litzant... ha
d'arribar a uns 117ºC. Mentrestant anar muntant la meitat de les clares.
Just abans de què estiguin a punt de neu, afegir el caramel en forma de
pluja, és a dir, lentament, però sense pausa i seguir baten les clares
fins que refredin a uns 50 ºC. Reservem.
Tornem
al recipient de sucre glass i ametlla i afegim la resta de clares i ho
barregem fins que estigui ben lligat. Ara
és el moment d'afegir la meitat de les clares muntades i barregem bé,
sense por. Un cop barrejat, afegim la resta de clares amb cura i
barregem amb suavitat per tal de no treure més aire i acaben de
lligar-ho tot bé.
Col·loquem
la barreja en una màniga i anem fent petites rodonetes d'uns 3 cms. en
una safata de forn amb paper de fornejar perquè no s'enganxin.
Deixem reposar entre 30-60 minuts. Aquest pas és important perquè ens surtin bé! en reposar es crea una petita capa que després endureix al forn i li dóna la textura cruixent. Un cop han reposat, tirarem pel damunt el sucre decoratiu perquè
s'enganxi sense problemes.
Coure durant uns 13-15 minuts al forn preescalfat a 160ºC.
Deixar-los refredar a la safata i treure'ls amb molta cura perquè no es trenquin.
Preparació del farcit:
Portar la nata a ebullició i retirar del foc. Abocar la xocolata a trossets i deixar reposar un parell de minuts. Remenar fins que s'hagi integrat totalment. Un cop s'hagi refredat a temperatura ambient, tenyir amb el colorant que més us agradi.
Ja només restarà farcir els macarons. Si veieu que la ganache no té prou cos, deixar-la reposar a la nevera una estona.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada