FELICITATS JULS

I ja van 16...


Enrere han quedat les festes infantils. Aquelles festes temàtiques i plenes de sorpreses. Ara t'agrada celebrar qualsevol esdeveniment amb els teus amics fora de la supervisió adulta i no importa si el pastís és de colors pastels o si duu tantes espelmes com anys fas. Així és la vida... Créixer i pas a pas anar fent la teva.

Felicitats Juls.... o prefereixes un... Osti Júlia, deixa-ho assecar?

I ara que ja he felicitat a la "prota del dia" us deixo la recepta del seu pastís. Tot i que no és una novetat, la forma de fer-lo sí que és diferent.

Comencem per la recepta del pa de pessic en un motllo de 24 cms. amb una alçada de 20cms:
8 ous grans
200 farina amb llevat
200 sucre
cullerada d'extracte de vainilla

Preparació:
Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu. Reservar.
Batre els rovells amb el sucre fins que espumegin. Afegir l'extracte de vainilla. Anar abocant la farina a cullerades mentre continuem batent fins que s'hagi integrat totalment. Abocar les clares poc a poc mentre seguim batent a la mínima velocitat fins a obtenir una massa homegènia.
Abocar al motllo i coure al forn preescalfat a 140C durant 90 minuts. (Aquí dependrà una mica de cada forn)

Ingredients de la ganache de xocolata negra:
400 ml de nata per muntar
400 g de xocolata negra de fondre

Preparació:
Abocar la nata en un caçó i posar al foc fins que arrenqui a bullir. Retirar i abocar la xocolata a trossets. Deixar reposar uns minuts i barrejar fins que quedin els dos ingredients ben integrats.
Deixar refredar a temperatura ambient i després posar a la nevera fins que acabi de refredar.
Muntar amb una batedora elèctrica.

Muntatge:
Tallar el pa de pessic en tres capes i farcir amb la ganache de xocolate. Un cop farcit i muntat, aplicar una fina capa de la mateixa ganache per tot l'exterior del pastís i deixar refredar a la nevera. Un cop a endurit la xocolata, aplicar una segona capa de ganache. Després decorar amb alguna màniga pastissera al gust. Per últim tirar pel damunt alguns sprinkles.


Jo últimament els estic decorant amb lletres o números de cartolina. A vegades, com és el cas d'aquest pastís, fins i tot faig servir washi tape. És ràpid, econòmic i la veritat és que no queden gens malament. 


Comentaris

Entrades populars