GOTETS DE BROWNIE AMB CREMA MASCARPONE I XOCOLATA


Trobo que les postres en format got són ideals per diferents motius. Són molt pràctiques a l'hora de servir als comensals. No cal fer particions i no hi ha perill de què pateixin un "accident" mentre van de la safata, motlle o stand fins al plat. Cosa que en algun moment ens ha passat a tots!

Però hi ha una altra cosa que les fa ser dignes del meu enamorament. El fet de poder barrejar textures sense perill a l'estabilitat, amb això em refereixo al fet de poder regar per exemple un pastisset amb xocolata líquida o caramel sense que això produeixi una catàstofre i tot continuï allà on ha de ser. És fantàstic!

Les postres d'avui, van precisament d'això, de barrejar brownie amb crema de mascarpone i xocolata desfeta. Tres densitats molt diferents, que unides són una delícia, us ho asseguro.

Ingredients per 8 gotets:
125 g de iogurt grec ensucrat
125 g de mascarpone
100 g de formatge cremós tipus Philadelphia
1/2 cullerada d'extracte de vainilla
Brownie

Ingredients per la xocolata:
140 g de xocolata negra de fondre
200 ml de nata líquida per muntar
20 ml de llet


Preparació del brownie:
Primer hem de fer el brownie. Aquí teniu enllaç a diferents opcions. També podeu substituir-lo per un pa de pessic de xocolata o alguna versió que vulgueu comprar. Normalment jo el faig el dia abans i el deixo refredar tota la nit per tal de que quedi a temperatura ambient i perdi humitat.

Preparació de la xocolata desfeta:
Posar a foc mig la nata i la llet i un cop arranca el bull, retirar i abocar-hi a xocolata a trosets. Deixar reposar uns instants i remenar-ho tot fins que la xocolata s'hagi desfet del tot i s'hagi integrat bé. Reservar.

Preparació de la crema de mascarpone:
Barrejar els dos tipus de formatge, el iogurt i l'extracte de vainilla. Reservar.


Muntatge:
Un cop tenim el brownie, preparar els gotets és bufar i fer ampolles!

- Preparar 8 gots de vidre tipus els iogurts de vidre que venen als supermercats.
- Tallar 8 porcions de brownie (us podeu ajudar de talladors rodons de galetes) i col·locar un al fons de cada got.
- Regar de forma generosa cada got amb la crema de xocolata.
- Abocar una capa de la crema de mascarpone a cada got (us podeu ajudar d'una màniga pastissera).
- Col·locar un altre tall de brownie.
- Regar una altra capa de crema de xocolata (aquest cop menys quantitat)
- Abocar una última capa de crema mascarpone a cada got.
- Per últim podem decorar amb un polsim de brownie esmicolat per sobre com a decoració.

Moment de presentació:
Podeu triar si fer el muntatge al moment de servir amb la xocolata calenta.
Aquesta combinació és molt bona.

Tammateix podeu optar per deixar-los muntats i servir amb la xocolata a temperatura ambient. Perd el punt d'escalfor  i contrast però guanya que tant el brownie com la crema de mascarpone absorbeixen part de la xocolata i li dóna un punt molt interessant.

Les quantitats dels ingredients de la xocolata fan que no qualli i es mantingui líquida, així que no importa quan fer el muntatge. Experimenteu per decidir quina és la vostra opció preferida.


Comentaris

Entrades populars