CHEESECAKES INDIVIDUALS AMB COULIS DE FRUITS VERMELLS


El cheesecake és una de les meves postres preferides. És igual si va acompanyat de confitura, de cookies o d'alguna salsa tipus caramel. El que per mi és important és la textura. M'agrada que sigui cremosa i suau, però amb la fermesa adequada. Per això, normalment les receptes que faig són cuites al forn.

Normalment quan s'utilitzen motlles grans, aquestes preparacions requereixen llargues coccions perquè no són amigues d'altes temperatures. Així que buscar opcions com aquesta que us presento avui, és una alternativa ideal per estalviar temps.

El resultat? Doncs ja m'ho direu vosaltres mateixos...
Jo estic francament enamorada!
La recepta és per 12 motlles de cupcakes de mida mitjana.

Ingredients per la base:
150 g. Galetes tipus digestives
60 g de mantega desfeta

Ingredients pel cheesecake:
250 g. de formatge tipus Philadelphia
100 g. de sucre
200 g ml. de nata agria (al final de la recepta explico procediment per fer-la a casa)
14 g. de farina normal
2 ous
1 cullaradeta d'extracte de vainilla
1 cullaradeta de suc de llimona

Ingredients pel coulis de fruits vermells:
150 g. de maduixes
50 g. de gerds
1 rajolí d'aigua
2 cullarades de sucre
suc de mitja llimona
1 full i mig de gelatina neutre

Preparació per la base:
Triturar les galetes  i barrejar-les amb la mantega desfeta. Un cop ben barrejat, dividir a parts iguals en els 12 motlles de cupcakes i reservar.

Preparació del cheesecake:
Barrejar els ous amb el sucre fins que espumegi. Afegir l'extracte de vainilla i la culleradeta del suc de llimona i tornar a barrejar. Abocar la farina i barrejar just fins que s'integri.
Després afegir la crema de formatge i barrejar. Per últim abocar la nata agria i tornar a barrejar.
Quan aboquem aquests dos últims ingredients, hem de tenir cura de remenar poc per no córrer el risc que es talli la barreja!

Només restarà repartir la massa als motlles i coure al forn pre-escalfat a 160ºC durant 15 minuts a dalt i a baix sense ventilador.
Un cop passats els 15 minuts, apagar el forn i obrir la porta. Deixar-los reposar dins del forn uns 5 minuts més. Retirar del forn i deixar refredar a temperatura ambient en una reixa sense treure dels motlles. Abans de posar a la nevera, acabarem de fer el muntatge amb el coulis.

Preparació del coulis de fruits vermells:
Posar la gelatina en un bol amb aigua freda perquè s'hidrati.
Netejar i tallar les maduixes i els gerds en trossets petits.
Posar en un cassó a foc mitjà/baix juntament amb el sucre, l'aigua i coure uns 10-15 minuts. A mitja cocció afegir el suc de llimona.
Un cop cuit, abocar la gelatina i remenar-ho bé.
Reservar.

Ingredients i preparació nata agria cassolana:
200 ml. de nata liquida per cuinar o muntar
Qualsevol de les dues és apta i la diferència és la quantitat de greix que aporta cadascuna.
1 cullarada de suc de llimona
2 cullarades de vinagre blanc
un polsim de sal

La preparació és tan fàcil com abocar la nata a un recipient gran per poder batre amb facilitat i afegir la llimona, el vinagre i la sal. Deixar reposar uns minuts i batre fins que agafi espessor.
Ja la tindrem llesta per fer servir.

Jo utilitzo la Kitchen Aid, si no en teniu, podeu utilitzar unes barilles elèctriques.



Muntatge:
Un cop refredats a temperatura ambient els cheesecake, repartir el coulis per sobre i ara sí, deixar a la nevera un miním de 6 horetes. Clar que si els deixeu d'un dia per la'altre, guanyaran en sabor!!

Consells:
És important que la temperatura del forn no sigui molt alta per tal que mentre es coguin els cheesecakes no s'esquerdin.
El fet de deixar-los reposar dins del forn un cop ja cuits, és per evitar un contrast de temperatura elevat i d'aquesta manera, es mantinguin sense baixar de volum.

Comentaris

Entrades populars