NAKED CAKE DE XOCOLATA DECORAT DE CEREALS DE XOCOLATA


Els meus fills no són gaire amants dels pastissos molt elaborats i les cremes tipus buttercream que són les més adients per fer decoracions no els agraden gens. Així que quan toca celebrar els seus aniversaris, haig de buscar opcions sense gaires combinacions i amb la xocolata com a component estrella.
Aquest any, per fer aquest pastís, m'he guiat de I Love Bund Cakes. Al seu compte d'Instagram vaig veure una publicació que em va enamorar. És just el que buscava, un pa de pessic, una crema de xocolata i una decoració molt vistosa, però que alhora no fos gens complicada.

La recepta està lleugerament modificada quant a ingredients. He substituït la llimona que fa servir ella al pa de pessic per vainilla. El que sí que canvia més, és la manera d'elaborar-lo.

Ingredients pel pa de pessic per un motlle de 15 cm:
160 g de farina de rebosteria
40 g de sucre normal
30 g de tagatosa (es pot substituir per 60 g. de sucre normal)
3 ous
1/2 tassa d'aigua
1 cullerada d'extracte de vainilla
1 culleradeta de llevat
un polsim de sal

Ingredients per la crema de xocolata:
500 g de nata per muntar
200 g de xocolata de fondre
40 g de tagatosa (es pot substituir per 80g. de sucre normal)

Ingredients per l'almívar:
50 g de sucre normal
50 g d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla


Preparació del pa de pessic:
Separar els rovells de les clares i muntar-les a punt de neu. Reservar.
Batre els rovells amb el sucre i la tagatosa fins que augmenti el volum. Afegir l'aigua i l'extracte de vainilla i seguir remenant.
Passar per un sedàs la farina, el llevat i la sal i anar afegint a cullerades a la massa sense deixar de remenar. Un cop ben incorporats tots els ingredients, abocar una mica de la nata muntada que havíem reservat i remenar fins a incorporar-la. Ara el que farem és anar incorporant a tandes aquesta massa al bol on tenim les clares i remenar amb moviments envolvents fins que tota la massa estigui ben incorporada. Recordeu que no hem d'intentar que perdi el menys aire possible.

Col·locar al motlle i coure al forn pre-escalfat a 170ºC durant 40 minuts.
Retirar i deixar refredat en una reixa cap per avall.

Preparació de la crema de xocolata:
Escalfar la nata juntament amb la tagatosa a foc mitjà fins que arranqui a bullir. Retirar del foc i abocar la xocolata a trossets petits. Deixar reposar un parell de minuts i llavors remenar fins que la xocolata es desfaci i s'integri totalment.
Deixar refredar a la nevera un parell d'horetes.

Un cop estigui ben freda, es pot muntar amb la Kitchen Aid o amb l'ajuda d'unes barilles. Reservar.

Preparació de l'almívar:
Posar l'aigua i el sucre a foc mitjà fins que veiem que el sucre s'ha dissolt completament. Retirar del foc i afegir l'extracte de vainilla i remenar. Reservar.

Muntatge del pastís:
Tallar el pa de pessic en tres capes iguals. Pinzellar cada capa amb l'almívar fins que quedi ben impregnat. Farcir cada capa amb la crema de xocolata. (Si ho feu amb l'ajuda d'una màniga pastissera, sempre queda més estètic). Deixar un petit espai a les vores per tal de posar els cereals de xocolata a tot el voltant.

Per últim, a la capa superior, a més a més de posar una capa de crema, afegir més cereals al gust per decorar.

És un pastís ideal per festes infantils i teniu l'opció de substituir els cereals per conguitos, emanems, etc.





Comentaris

Entrades populars