PARMENTIER DE PATATA AMB BOLETS I CARXOFES


Sóc fan dels emplatats amb el cèrcol. Quedan súper vistosos i molt elegants i sovint les combinacions per crear aquests plats s'aconsegueix amb ingredients que no necesiten gaire complicació a l'hora de preparar-los. En tinc un repertori més o menys ampli i la veritat és que encara no els havia publicat.

Des de fa un temps, haig de vigilar el que menjo i encara que és cert que continuo fent postres que entren més en la definició del foodporn, intento combinar i gaudir amb elaboracions més sanes. Ja fa un temps que penso en l'opció de donar un gir al bloc i publicar postres i àpats dels que pugui gaudir tothom.

Sempre he dit que la raó principal d'escriure és tenir les receptes que m'agraden ben endreçades, així que és lògic pensar que si jo canvio els meus hàbits, quedi reflectit al bloc.
A veure si de mica en mica afegeixo receptes més saludables però que a l'hora siguin atractives i gustoses, perquè estic segura que us agradaran tant com m'agraden a mi.

La recepta d'avui, és un exemple. La vaig veure al perfil d'Instagram de la Carmina i m'hi vaig enamorar. A ella, la Carmina, la trobareu com @biocuina i si us agrada el concepte realfood, gaudireu moltíssim amb el seu compte.

I ara anem al que ens ocupa, la recepta...

Ingredients per a 4 persones:
Puré de patata
400 g. de bolets
2 carxofes
oli d'oliva 

Estri recomanat:
Cèrcol d'emplatar

Preparació i muntatge:
Bullir les patates per fer el puré. A l'hora de xafar la patata s'ha de fer amb un premsa patates o una forquilla per tal que no quedi massa fi i trobem algun trosset mentre mengem. Li afegirem una mica de mantgea i llet al gust per tal de fer-lo més cremós. Reservar.
Saltejar els bolets en una paella i a l'hora anar fregint les carxofes que prèviament haurem netejat i tallat a rodanxes ben fines.

Per servir només cal anar omplint el cèrcol d'emplatar amb una primera capa de patata, una segona de bolets, tornar a col·locar una capa de patata i acabar decorant amb un parell de rodanxes de carxofes.
El sobrant de carxofes les anirem col·locant en un costat del plat de manera que quedi ben estètic i finalment acabarem tirant un rajolí d'oli d'oliva.




Comentaris

Entrades populars