CUPCAKES DE CARABASSA AMB CREMA DE FORMATGE


Una de les coses bones que per mi té la tardor és que puc tornar a encendre el forn i utilitzar productes de temporada com la carabassa. És una hortalissa molt versàtil i tot i que la podem comprar al mercat durant tot l'any, és ara durant la tardor quan la trobem al seu punt òptim.

De carabasses hi ha diverses varietats, cadascuna amb les seves peculiaritats. 
Per fer dolços, una de les més utilitzades és la butternut 
Una carabassa amb forma de pera i de mida moderada que va molt bé per la recepta que us presento avui.

Els cupcakes de carabassa són igual de bons i humits que els de pastanaga. Si a més a més els presentem amb una crema de formatge, la combinació és tot un plaer! No deixeu de fer-los.

 Ingredients per 12 cupcakes:

100 g de mantega a temperatura ambient

220 g de sucre

15 ml. de mel

2 ous

120 g de puré de carabassa

120 ml de buttermilk (al final de la recepta, explico com fer-ho a casa)

245 g de farina amb llevat

1 culleradeta de canyella en pols

1 culleradeta de gingebre

1/2 culleradeta de nou moscada

un polsim de sal

 Preparació:

Barrejar els ingredients secs (farina, especies i la sal) i reservar.

Batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi. Afegir la mel i tornar a barrejar. Abocar els ous d'un en un, prèviament batuts i tornar a batre-ho tot.. Després afegir el puré de carabassa i tornar a barrejar. Afegir el buttermilk i barrejar. 

Ara és el moment d'afegir la barreja d'ingredients secs cullerada a cullerada mentre continuem barrejant fins a obtenir una massa ben integrada. Abocar als motlles i coure al forn preescalfat a 180 C durant uns 25-30 minuts. En funció del forn. 

Ingredients per la crema de formatge:

125 g de formatge tipus philadelphia fred de la nevera

125 g de mantega a temperatura ambient

150 g de sucre glass

una culleradeta d'extracte de vainilla o canyella (opcional)


Preparació de la crema de formatge:

Batre la mantega per acabar d'estovar-la i deixar-la com una crema. Afegir el sucre i barrejar uns minuts a velocitat mitjana-alta fins a obtenir una crema ben suau. Si utilitzem algun extracte per potenciar el sabor, ara és el moment d'incorporar-lo. Per últim afegir el formatge de la nevera i barrejar durant uns segons, és a dir, el temps just perquè s'integri. (Si ho allarguem, igual s'acaba tallant)
Ja tenim la crema llesta per decorar els cupcakes.


Buttermilk fet a casa:
120 ml de llet
1/2 cullerada de suc de llimona

Barrejar la llet amb el suc de llimona i deixar reposar uns  minuts fins que veiem que la llet queda tallada.
A l'hora d'abocar-ho a la recepta, remenar primer la barreja.

Comentaris

Publicacions populars