CINNAMON ROLLS
Aquesta d'avui és una recepta que tot i poder-se elaborar durant qualsevol època de l'any, a casa la gaudim molt a la tardor... Pel seu sabor i aroma de canyella, el tipus de massa que no és precisament lleugera, el punt d'escalfor abans de servir-los... Només de pensar-ho em fa venir salivera!
Ingredients per la massa:
500 g farina de força
200 ml de llet
50 g sucre
40 g mantega sense sal
1 ou (+ 1 ou per pintar-los)
15 g de llevat fresc
6 g de sal
Ingredients del farcit:
100 g de sucre
50 g panela
60 g de mantega
2 cullerades de canyella en pols
Preparació:
Posar la llet juntament amb el sucre, la sal i la mantega a foc vaig fins que la mantega es desfaci. Reservar.
Barrejar la farina amb el llevat esmicolat. Abocar-ho a un bol amb la resta d'ingredients i amassar. Un cop tot integrat, abocar l'ou prèviament batut i seguir amassant fins a obtenir una massa fina i elàstica.
Deixar-la reposar una mitja horeta en un bol untat amb oli, tapat amb un drap perquè pugui fermentar.
Mentrestant preparar el farcit. És tan senzill com barrejar el sucre, la panela i la canyella amb la mantega desfeta. Reservar.
Un cop ha fermentat la massa, estirar-la sobre el marbre i estendre amb un corró fins a aconseguir una mida aprox. de 30X40 cm.
Repartir per sobre el farcit i enrotllar la massa pel costat més llarg. Pintar la vora amb una mica de l'ou que farem servir per decorar. D'aquesta manera quedarà ben segellat.
Tallar porcions d'uns 3 o 4 cms. amb un fil dental. És la millor manera de tallar-los sense que el rotllo es deformi.
Engreixar una safata de forn amb mantega i col·locar-los una mica separats i tapats novament amb el drap. Tornar a deixar reposar una estona perquè encara han de fermentar una mica més. Aprofitar a escalfar el forn.
Pintar-los amb ou i coure al forn uns 18 minuts a 180ºC.
Per decorar-los haurem d'esperar que refredin.
I aquí podem ser tan originals com vulguem... Una crema de formatge com la d'aquests cupcakes, una glacejat a base de sucreglass, nutella... Jo n'he menjat fins i tot amb crema d'especuls!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada