CARPACCIO DE PERSIMÓ
Pels qui no ho sabeu, pateixo de mieloma múltiple des del gener de 2020 i al gener d'aquest any vaig patir una recaiguda.
A part de l'esgotament físic, un dels efectes secundaris més frustrants del tractament ha estat perdre parcialment el gust dels aliments. Això ha fet que la cuina, una cosa que abans em donava tant de plaer, es convertís en un repte. Durant mesos, preparar o gaudir dels plats que tant m'agradaven no ha estat el mateix.
Però poc a poc estic recuperant algunes sensacions, i malgrat que no ho noto tot com abans (el dolç per exemple no el noto gens), he volgut tornar a experimentar amb receptes senzilles i fresques. Per això avui us porto una proposta dolça però lleugera, ideal per a aquesta època de l’any: Carpaccio de persimó.
Ingredients per a dues persones:
- 2 persimons
- 1 burrata
- pernil salat
- el suc i la ratlladura d'una llima o llimona
- 1 rajolí d'oli d'oliva
- sal en escames
- pebre
- pipes de girasol, festucs, pinyons... (el que més t'agradi o tinguis per casa)
Preparació:
- Pela els persimons i lamina'ls tan prims com puguis. És ideal utilitzar una mandolina per aconseguir rodanxes uniformes.
- Deixa macerar les rodanxes durant 10-15 minuts amb el suc de llima, la ratlladura de llima, el rajolí l'oli, un polsim de sal i pebre.
- Passat aquest temps, emplata: Col·loca les rodanxes de persimó en un plat pla.
- Reparteix per sobre la burrata i el pernil, que pots disposar en forma de flor per donar-li un toc decoratiu.
- Finalment, tira per sobre el suc sobrant de la maceració i escampa-hi per sobre els fruits secs que hagis triat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada