MACARONS DE GERDS AMB CREMA DE XOCOLATA



Ingredients macaró:

100 grs. clares a temperatura ambient. (jo faig servir clares pasteuritzades)
130 grs. sucre glass
130 grs. ametlla mòlta
130 grs. sucre normal
32 grs. aigua
colorant en gel o pols
aroma de gerds

Ingredients de la crema de xocolata:
Nutella
Confitura de gerds



Preparació del macaró:
Quan es busca com fer aquests dolços per internet hi ha un pas que sembla insubstituïble. Jo he descobert que no és així...
Normalment, el primer pas és passar per un sedàs el sucre glass i l'ametlla mòlta. Això és d'un farragós absolut perquè és molt i molt lent.
La meva proposta és passar els dos ingredients junts per la "turmix". La barreja queda fina en un moment i us ben asseguro que el resultat final és perfecte. 

Per tant la cosa anirà així:
1. Passar per la "turmix" el sucre glass i l'ametlla mòlta. Reservar en un recipient a part.
2. Posar al foc el sucre normal juntament amb l'aigua perquè vagi caramel·litzant... 
Mentrestant anar muntant la meitat de les clares. Just abans de que estiguin a punt de neu, afegir el caramel (segons alguna recepte a uns 117 ºC) en forma de pluja, és a dir, lentament, però sense pausa i seguir baten les clares fins que refredin a uns 50 ºC. Reservem.
3. Tornem al recipient de sucre glass i ametlla i afegim la resta de clares i ho barregem fins que estigui ben lligat. Afegim el colorant i l'aroma de gerds i tornem a barrejar-ho tot.
4. Ara és el moment d'afegir la meitat de les clares muntades i barregem bé, sense por. Un cop barrejat, afegim la resta de clares amb cura i barregem amb suavitat per tal de no treure més aire i acaben de lligar-ho tot bé.
5. Col·loquem la barreja en una màniga i anem fent petites rodonetes d'uns 3 cms. en una safata de forn amb paper de fornejar perquè no s'enganxin.
6. Deixem reposar entre 30-60 minuts. Aquest pas és important perquè ens surtin bé! al reposar es crea una petita capa que després endureix al forn i li dóna la textura cruixent.
7. Coure durant uns 12-15 minuts al forn precalentat a 160ºC.
8. Deixar-los refredar a la safata i treure'ls amb molta cura perquè no es trenquin.


Preparació de la crema de xocolata:
És tant fàcil com barrejar la Nutella i la confitura de gerds.


Comentaris

  1. Núria, jo tampoc vaig passar-ho pel sedàs: ho vaig barrejar a tota màquina amb la Thermomix i va quedar perfectament mesclat.
    M'agraden molt les teves fotos, t'han quedat precioses :-)

    ResponElimina
  2. Looks delicious. Would love for you to share your pictures with us over at foodepix.com.

    ResponElimina
  3. La foto es preciosa y que bien te han quedado!! Yo lo intente el otro dia pero no hubo forma.....fue un completo desastre!! Confio en que algún dia me salgan la mitad de bien que a ti!

    http://glindalabrujabuenadelnorte.blogspot.com.es/2012/05/argg-chapuza-culinaria.html

    ResponElimina
  4. Olalaaaaaaaà! Quina preciositat! Quin descobrimet aquest blog!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars