PATELCHUPS III (de xocolata blanca i ametlla)


Avui us porto una nova combinació de pastelchups, cakepops o bizcobolas. Tan és el nom... podeu triar el que més us agradi!
Tot i que la recepta bàsica d'aquests dolços és el pa de pessic esmicolat. Jo normalment faig servir galeta per la rapidesa i comoditat. En pocs minuts podem enllestir la massa i després perdre el temps en la decoració. Que a mi és el que m'agrada!

Els ingredients de la massa d'aquests són:
15-20 galetes tipus maria.
xocolata negra de fondre.
una mica de nutella.
aroma d'ametlla.
un bon grapat de trossets d'ametlla.
Com sempre, els ingredients els vaig posant a ull fins aconseguir una textura i densitat adequada per treballar les boles.

Ingredients de la cobertura:
2 parells de tabletes de xocolata blanca de 75 grs. (de la normal)
ametlla en trossets


Preparació de les boles:
En aquest cas, he fet servir dues xocolates per no trobar un gust amargant en excés. Penseu que tant l'aroma d'ametlla com la xocolata negra, tenen aquest punt d'amargó. Així doncs, barrejar la xocolata amb nutella li aporta suavitat i cremositat. 

La preparació de la massa és la de sempre. Aquí teniu un enllaç per seguir les passes...

Tot i que en aquesta recepta hi ha més ingredients per la massa, el procediment és el mateix. És qüestió d'anar barrejant els ingredients poc a poc fins obtenir una massa prou compacta per poder fer les boles sense risc de que s'esquerdin al cobrir-les.
La barreja de nutella i xocolata negra la deixo a gust del consumidor. Segons us agradi! De trossets d'ametlla, també al vostre gust. Com la cobertura és plena, a la massa no cal posar-ne gaires.

La cobertura i decoració:
Un cop tenim la xocolata desfeta, treballarem en tres fases...

1. Mullem a la xocolata un centímetre de la punta d'un pal i l'inserim a una de les boles i la col·loquem a una safata.
Repetim l'operació amb cadascuna de les boles que hem preparat i les deixem refredar uns minuts a la nevera per tal que la xocolata solidifiqui i el pal quedi ben enganxat!

2. Un cop passats aquests minuts, serà el moment de cobrir-les.
Tornem a escalfar la xocolata al punt adequat per poder treballar-la.
Ara serà tan fàcil com enfonsar la bola al recipient amb xocolata amb cura perquè no es trenqui i la deixàrem refredar a un suro. Repetirem l'operació amb totes les boles...

3. Deixem refredar una bona estona. Quan la xocolata estigui a punt d'assecar-se, serà el moment d'enganxar els trossets d'ametlla.
Agafem amb una mà el pastelchup i amb l'altra un bon grapat d'ametlles. Anem pressionant amb cura de no fer malbé la xocolata.
Amb aquesta decoració, les boles queden molt boniques, perquè al anar pressionant les ametlles, podem aprofitar per perfeccionar la forma rodona.
No em negareu que han quedat ben maques!!


 I si ja posats, voleu donar-lis un toc de professional. Feu uns llacets i unes etiquetes...
Semblaran comprats a una pastisseria!


Comentaris

  1. De pastisseria de les carissimes, eh! molt xulos!

    ResponElimina
  2. Quina meravella! em recorden als famosos bombons de l'anunci però en versió xupa-xups, haha!
    És una sort que pogueu fer servir xocolata blanca, jo encara segueixo esperant que els de Valor s'animin a fer-lo sense sucre...

    Petons i a per la V tanda!

    ResponElimina
  3. Estic salivant que semblo el gos del Pavlov xDDD

    ResponElimina
  4. Quina bona idea fer els cakepops amb galetes! Ho he de provar!!!!!!!!!!!! T'han quedat de meravella!

    ResponElimina
  5. Doncs amb galetes no els havia vist, bona idea.
    Moltes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  6. Mmmmm quina delícia!!! i quina presentació! hiper professional! petonets!

    ResponElimina
  7. quina recepta més xula!!! m'encanta la presentació. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. Molt bona proposta! i la presentació de luxe :)
    Petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars