IDEES PER NADAL III ( No compreu Bombons, és millor si els feu a casa)


Si sou amants de la xocolata, segur que durant aquestes festes mengeu i regaleu bombons. A gairebé totes les paneres hi ha alguna caixa. Alguns són boníssims, però d'altres tenen una qualitat i sabor que Déu ni do!
Us recomano que us animeu a fer-ne a casa. No són gens difícils de fer i a part de ser boníssims, fa molta il·lusió regalar coses fetes per un mateix...
Són el detall perfecte per un amic invisible, un company de feina o com a detall amb l'ampolla de vi quan us conviden a sopar!!

Què necessiteu per fer-los?
Un motllo (els de silicona els trobeu a qualsevol botiga i a molt bon preu)
Un termometre (opcional segons el vostre grau de perfeccionisme amb la brillantor dels bombons)

Ingredients per 15 bombons:
200 g de xocolata negra de fondre de bona qualitat
15 avellanes
nutella per farcir-los

Preparació:
Desfer 2/3 parts de la xocolata al bany maria. Un cop desfeta, afegir l'altra 1/3 parts de xocolata que havíem reservat. Barrejar fins que s'hagi desfet del tot mentre controlem la temperatura (volem que estigui a uns 38ºC) d'aquesta manera el que fem és un temperat ràpid de la xocolata. La idea és aconseguir una xocolata ben brillant un cop tenim els bombons acabats*.
Quan la xocolata està temperada, abocar-la al motllo. Repartir-la bé fins omplir totes les cavitats. Esperar un parell de minuts i girar el motllo en un bol prou gran. Amb aquest procediment haurem aconseguit que la xocolata s'adhereixi al fons i a les parets del motllo deixant la part central buida per poder farcir-la.
Col·locar el motllo a la nevera uns 5-6 minuts.
Mentrestant abocar un parell de cullerades soperes de nutella en un bol i escalfar-la uns segons al microones per tal de treballar-la millor.
Passats els 5-6 minuts, retirar el motllo de la nevera, abocar una mica de nutella a cada cabitat i una avellana, deixant espai suficient per poder tapar els bombons amb la xocolata negra restant.
Tornar a posar el motllo a la nevera uns minuts mentre escalfem de nou la xocolata negra per poder-la treballar perquè amb l'estona ja s'haurà refredat i endurit.
Retirar el motllo de la nevera i abocar la xocolata negra fins a acabar d'omplir cada cavitat. Retirar l'excés i deixar refredar i endurir a temperatura ambient.
Desmotllar i embolicar per regalar o menjar directament si sou impacients com jo!


*Incís sobre temperat i brillantor de la xocolata:
Jo sóc impacient de mena i el tema de la xocolata no la domino gens ni mica. Tinc un termòmetre senzill que rara vegada l'utilitzo. Així que no controlo gens la temperatura i com a resultat, no aconsegueixo una xocolata brillant. Clar que el sabor és ben bo igual.


Comentaris

Entrades populars