CUPCAKES DE XOCOLATA {versió de la recepta de Primrose Bakery}


Després de la bona experiència versionant cupcakes del llibre de Peggy Porschen, avui us porto una recepta d'un altre llibre, aquest cas d'un dels regals que em van fer per Nadal. El llibre Cupcakes de la Primrose Bakery. Una cafeteria que em va robar el cor durant el meu viatge a Londres del març passat.És petita i d'estil retro/vintage, tota una monada. Però si recordo alguna cosa especial d'aquella visita, és sens dubte la flaire en obrir la porta.
Cada cop que miro les fotografies, inspiro amb força intentant recordar el moment!!

Ingredients per a 12 cupcakes de xocolata grans:
115 g de xocolata negra de fondre
185 g de farina amb llevat
85 g de mantega a temperatura ambient
250 ml de llet
175 g de sucre
2 ous
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 polsim de sal

Preparació:
Desfer la xocolata al bany Maria i reservar.
Batre la mantega i el sucre fins que la barreja blanquegi. En un bol a part, els rovells d'ou i afegir-los a la barreja de mantega. Després abocar la xocolata, la vainilla i la sal mentre continuem batent.
Abocar una tercera part de la farina i barrejar-ho bé. Abocar una tercera part de llet i tornar a barrejar. Repetir aquests procediments fins a abocar tota la farina i la llet.
Muntar les clares d'ou en un bol a part.
Afegir les clares muntades a la barreja amb cura perquè no perdi aire.

Abocar als motllos i coure al forn pre-escalfat uns 20-25 minuts a una temperatura de 180ºC. En el meu cas 25 minuts amb la safata al mig, amb el forn a dalt i a baix.

Ingredients de la crema de mantega amb xocolata:
175 g de xocolata negra de fondre
225 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre glass
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 cullerada de llet
12 avellanes per decorar (opcional)

Preparació:
Desfer la xocolata al bany Maria i deixar-la refredar, però no fins al punt de que torni a endurir!
Quan la tinguem gairebé al punt, batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i obtinguem una massa llisa i brillant. Afegir la vainilla i la llet i tornar a barrejar. Per últim abocar la xocolata mentre continuem batent.


De tots els cupcakes de xocolata que he tastat, sens dubte aquests són els més esponjosos i bons.
Sobre la crema, sóc més clàssica i em segueixo quedant amb la versió de ganache de xocolata negra.
El que també haig de dir a favor d'aquesta crema d'avui, és que si no teniu gaire experiència amb les cremes, aquesta és molt fàcil de fer i no dóna problemes amb l'excés de batut.

Comentaris

Entrades populars