CUPCAKES DE XOCOLATA {versió de la recepta de Primrose Bakery}
Cada cop que miro les fotografies, inspiro amb força intentant recordar el moment!!
Ingredients per a 12 cupcakes de xocolata grans:
115 g de xocolata negra de fondre
185 g de farina amb llevat
85 g de mantega a temperatura ambient
250 ml de llet
175 g de sucre
2 ous
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 polsim de sal
Preparació:
Desfer la xocolata al bany Maria i reservar.
Batre la mantega i el sucre fins que la barreja blanquegi. En un bol a part, els rovells d'ou i afegir-los a la barreja de mantega. Després abocar la xocolata, la vainilla i la sal mentre continuem batent.
Abocar una tercera part de la farina i barrejar-ho bé. Abocar una tercera part de llet i tornar a barrejar. Repetir aquests procediments fins a abocar tota la farina i la llet.
Muntar les clares d'ou en un bol a part.
Afegir les clares muntades a la barreja amb cura perquè no perdi aire.
Abocar als motllos i coure al forn pre-escalfat uns 20-25 minuts a una temperatura de 180ºC. En el meu cas 25 minuts amb la safata al mig, amb el forn a dalt i a baix.
Ingredients de la crema de mantega amb xocolata:
175 g de xocolata negra de fondre
225 g de mantega a temperatura ambient
250 g de sucre glass
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 cullerada de llet
12 avellanes per decorar (opcional)
Preparació:
Desfer la xocolata al bany Maria i deixar-la refredar, però no fins al punt de que torni a endurir!
Quan la tinguem gairebé al punt, batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i obtinguem una massa llisa i brillant. Afegir la vainilla i la llet i tornar a barrejar. Per últim abocar la xocolata mentre continuem batent.
Sobre la crema, sóc més clàssica i em segueixo quedant amb la versió de ganache de xocolata negra.
El que també haig de dir a favor d'aquesta crema d'avui, és que si no teniu gaire experiència amb les cremes, aquesta és molt fàcil de fer i no dóna problemes amb l'excés de batut.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada