TOFFEE O SALSA DE CARAMELCom heu passat les Festes? Menjant fins a la sacietat?
Gairebé podria dir que aquesta segona, és una pregunta retòrica perquè qui més qui menys ha fet algun excés. I ara arribo jo, i us porto la guinda del pastís. Una recepta força calòrica!!

Sé que és temps de canvis d'estil de vida, de dietes o si més no, de controls calòrics... però us haig de dir que aquí una servidora, no en sap de portar a terme aquestes bones intencions.
 Amb això no dic que la meva rutina dietètica estigui basada en els dolços, però si que de tant en tant em permeto tirar de rebosteria. Això sí, intento que sigui casolana!

La recepta d'avui és fàcil i molt versàtil.
Es ideal tant per acompanyar unes postres com per a farcir pastissos, macarons, etç. En funció del servei que li vulgueu donar, mireu les notes a peu de pàgina.

Ingredients:
150 g de sucre blanc
10 ml d'aigua
200 ml de nata per muntar
50 g de mantega, tallada a daus petits.
Un polsim de sal

Preparació:
Escalfar la nata i reservar.
Posar el sucre juntament amb l'aigua en un caçó a foc mig-alt, remenant de poc o a gens (sé que la temptació impera perquè em passa, però s'ha de tocar quant menys millor). Un cop agafa un color daurat i no hi ha restes de sucre de color blanc retirem del foc i afegim la nata de mica en mica sense ara sí, deixar de remenar. Un cop integrada, abocar la mantega i la sal i tornar a remenar. Tornar a coure uns minuts a foc mitjà (sense deixar que arribi a bullir) per tal de què ens quedi una crema ben lligada.
Retirar del foc i abocar en un recipient perquè refredi i agafi espessor.
...
¿Como habéis pasado las Fiestas? ¿Comiendo hasta la saciedad?
Casi que podría decir que esta segunda, es una pregunta retórica porque quien más quien menos ha hecho algún exceso. Y ahora llego yo, y os traigo la guinda del pastel. Una receta bien calórica!!

Se que es tiempo de cambios de estilo de vida, de dietas o como mínimo de controles calóricos... pero os he de decir que aquí una servidora, no sabe poner en práctica estas buenas intenciones.
Con esto no digo que mi rutina dietética esté basada en dulces, pero si que de vez en cuando me permito hacer uso de la repostería. Eso si, intento que sea casera.

La receta de hoy es fácil y muy versátil.
Es ideal tanto para acompañar unos postres como para usar de relleno para pasteles, macarons, etc. En función del servicio que le queráis dar, mirad las notas a pie de página.

Ingredientes:
150 g de azúcar normal
10 ml de agua
200 ml de nata para montar
50 g de mantequilla sin sal, cortada en dados pequeños.
Un pellizco de sal

Preparación:
Calentar la nata i reservar.
Poner el azúcar junto con el agua en un cazo a fuego medio-alto, mezclando poco o nada (se que la tentación de remover es alta porque a mi personalmente me pasa, pero hay que tocarlo lo menos posible). Una vez haya cogido un color dorado y ya no hay restos de azúcar  de color blanco, retiramos del fuego y añadimos la nata y la sal y volvemos a mezclar. Volver a colocar en el fuego y cocer durante unos minutos más a fuego medio (sin dejar que llegue a hervir) para obtener una crema bien ligada.
Retirar del fuego y abocar en un recipiente para que enfríe y coja espesor.Notes:
1. La nata s'escalfa perquè no hi hagi tant de contrast entre la temperatura de la pròpia nata i el caramel.
 2. Si voleu fer servir la salsa com a farcit, us recomano deixar-la refredar unes hores perquè agafi consistència o bé afegiu  una mica més de mantega a la recepta.
...
Notas:
1. La nata se calienta para que no haya tanto contraste entre la temperatura de la propia nata y el caramelo.
2. Si queréis usar la salsa como relleno, os recomiendo dejarla enfriar unas horas para que coja consistencia o bien añadáis un poco más de mantequilla a la receta.


Comentaris

Entrades populars