GRANOLA CASOLANA


Últimament m'he tornat una fan dels bowls de iogurt i també dels fets amb llet i flocs de civada. Això sí, combinats amb tota mena de toppings per decorar. Li donen un plus d'estètica i sobretot de sabor!

Una de les opcions per completar aquests bowls, és la granola, que no deixa de ser una combinació de flocs de civada, fruits secs, llavors i alguna fruita deshidratada (panses, prunes, etc.)
És ideal per esmorzar o berenar i la preparació és molt fàcil. Admet infinites possibilitats. Tot és qüestió de posar en marxa la nostra imaginació.

Per obtenir una combinació equilibrada, la base ha de contenir cereals, fruits secs (en cru i sense sal) i llavors. A aquesta barreja li afegirem dolçor amb mel o xarop d'atzavara, una mica de greix amb oli d'oliva, de coco o mantega i per últim fruita deshidratada al gust o fins i tot trossets de xocolata.
Com veieu, les opcions són diverses.

Una altra cosa a tenir en compte a l'hora d'elaborar-la és saber distingir quins ingredients van al forn i quins no. Al forn s'han de coure tots els ingredients menys la fruita deshidratada i els fruits secs en cas que els utilitzeu torrats (els crus sí que van al forn). Aquests dos ingredients els reservarem per barrejar al final.

La recepta d'avui porta...

Ingredients:
125 g. de flocs de civada
30 g. d'avellanes crues
30 g. de nous crues
20 g. de prunes deshidratades
30 ml. d'oli d'oliva
30 ml. de xarop d'atzavara
1 polsim de canyella en pols
ratlladura d'una taronja

Preparació:
Pre-escalfar el forn a 180ºC.
Picar els fruits secs i reservar.
Ratllar la pell de la taronja i reservar.
Abocar en un recipient gran tots els ingredients menys les prunes i barrejar-ho tot molt bé. Estirar en una safata de forn i coure uns 15-20 minuts.

Retirar del forn i deixar refredar. Aprofitar a picar les prunes.
Un cop refredat, incorporar les prunes i barrejar.
Guardar en un pot hermètic fins al moment d'utilitzar.


Com veieu, no té cap dificultat preparar-ne i només per l'olor que desprèn el forn a tota la cuina ja val la pena!!

Comentaris

Entrades populars