PASTA DE FULL AMB MADUIXES I FESTUCS



El confinament m'ha fet retrobar amb la cuina. Amb les limitacions que comporta anar a fer la compra un cop per setmana i arriscar-te a trobar el que ningú vol. El meu que és l'encarregat de sortir, no va al súper a primera hora a fer cua a l'exterior. Intenta buscar hores cap al migdia i tot i que és més fàcil entrar a coprar, moltes vegades, troba buits molts dels estants.
Abans d'ahir però va tenir sort, hi havia caixes de maduixes. La qualitat no era meravellosa, però va decidir comprar-ne una per menjar-les en un o dos dies.
N'hem menjat crues, macerades amb taronja i llimona i avui per acabar-les he preparat una pasta de full molt fàcil i molt bona.

Si us animeu, aquí us deixo la recepta...

Ingredients:
1 placa fresca de pasta de full
400 g de maduixes
150 g de festucs sense sal
2 cullerades de sucre

Ingredients pel coulis:
200 g de maduixes
1 rajolí d'aigua
1 cullerada de sucre
suc de mitja llimona

Ingredients per l'almívar:
20 ml. d'aigua
20 ml. sucre
20 ml. cava

Preparació del coulis de maduixa:
Netejar i tallar les maduixes en trossets petits.
Posar en un cassó a foc mitjà/baix juntament amb l'aigua i el sucre i coure durant uns 10-15 minuts.
A mitja cocció abocar el suc de la llimona.
Un cop cuit podem triar entre utilitzar-lo amb els trossets de maduixa més sencers o passar pel turmix per aconseguir una textura més fina. Això ja va a gustos.
Reservar.

Preparació de l'almívar:
Posar en un cassó al foc l'aigua juntament amb el sucre i portar a ebullició. Baixar el foc i deixar coure uns minuts fins que s'hagi dissolt totalment el sucre. Retirar del foc i afegir el cava. Deixar refredar i reservar.

Preparació de la pasta de full:
Posar la pasta de full en una safata de forn i punxar-la, col·locar a sobre un paper de forn amb mongetes perquè pesi i no s'aixequi.
Coure al forn durant uns 15 minuts a 185ºC.
Mentrestant anirem preparant la resta  d'ingredients...

Pelar els festucs i triturar juntament amb les dues cullerades de sucre. Reservar.
Netejar les maduixes i laminar-les. Reservar.

Un cop s'ha cuit la pasta de full, retirar del forn. Repartir per tota la base el coulis com si pintéssim una pizza amb el tomàquet. Abocar per sobre la barreja de sucre amb festucs i tornar a posar al for durant uns 10 minuts.
Un cop cuit, decorar amb les maduixes laminades i pintar amb l'almívar.

Només quedarà esperar una estona a què refredi per degustar!


Comentaris

Entrades populars