PA DE PESSIC CRUMBLE FARCIT AMB POMA


El pastís de poma és un clàssic que podem trobar en diferents versions. Es pot fer amb pasta de full, pasta brisa, pa de pessic, etc. Tenim on triar! Això és perquè la poma és un ingredient ideal per fer servir a la rebosteria.

La recepta d'avui, és fàcil de fer i queda espectacular quan es desmotlla. Deixareu bocabadats els comensals quan el presenteu a taula. 

Respecte al sabor... El pa de pessic és espongós i molt saborós. El farcit de poma li aporta una cremositat brutal i el crumble és el punt cruixent que culmina aquest pastís de poma amb un toc de canyella. 

En definitiva és una recepta molt complerta i com ja he dit, no és gens difícil de fer!
La mida del motllo perquè surti un "tros de pastís" com el de la foto és de 20 cms.
Els ingredients són valids per motllo de 20 o 22 cms. Si utilitzeu una altra mida, sempre podeu fer regles de tres.


Ingredients pel pa de pessic:
335 g de farina de rebosteria
165 g. de sucre morè de canya
185 g. de mantega sense sal a temperatura ambient.
180 ml. de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 ous

Ingredients pel farcit:
3 pomes golden
60 ml. d'aigua
1 cullerada de sucre morè de canya
1 culleradeta de canyella en pols
suc de mitja llimona (per evitar que s'oxidi la poma)

Ingredients Pel crumble:
100 g de farina sense llevat
100 de sucre
1 cullerada de llet
50 g de mantega mig desfeta


Preparació del farcit de poma:
Pelar i tallar les pomes a quarts i després anar fent rodanxes.
Posar en un cassó a foc baix/mitjà les pomes tallades amb la resta d'ingredints pel farcit i deixar uns 10 minuts per aconseguir que la poma quedi tendre i absorbeixi el sabor del sucre i la canyella. 
Reservar.

Preparació del pa de pessic:
Batre la mantega amb el sucre fins que augmenti una mica. Afegir primer un ou i un cop lligat, afegir l'altre i tornar a barrejar. Abocar l'extracte de vainilla i la meitat de la llet i tornar a barrejar. Abocar la meitat de farina a cullerades mentre seguim barrejant i per últim acabar d'abocar la llet i farina restants seguint el mateix procediment.
Reservar.

Preparació del crumble:

Posar en un bol tots els ingredients i barrejar amb les mans fins a obtenir una mena d'engrunes. Reservar.


Com coure el pastís al forn?

Abocar dues terceres parts de la massa al motllo, després abocar la poma i tornar a posar el restant de la massa.
Coure al forn durant 20 minuts a 180ºC pre-escalfat.
Passat aquest temps, retirar del forn per abocar el crumble i tornar a posar al forn durant 30 minuts més.
Retirar del forn i deixar refredar en una safata reixada.

Com sempre, el temps del forn pot variar en cada cas.
Jo poso la safata al mig del forn i la temperatura a dalt i a baix sense ventilador.



Comentaris

Entrades populars