DISTRACCIÓ SALADA I {TOMAQUETS CONFITATS}

 UNA BARREJA DE DOLÇ I SALAT QUE VAL LA PENA!


Fa temps vaig tastar uns tomàquets confitats en un sopar molt especial.
Des d'aquell dia, vaig tenir clar que tard o d'hora, havia de fer meva alguna recepta com aquella...
He trigat més de dos anys, però per fi ho he aconseguit!!

Sovint, els tomàquets confitats es serveixen tallats en quatre trossos o més... De fet, només s'aprofita la carn. La polpa s'utilitza per fer un xarop per condimentar. I això no es ben bé el que jo tinc en ment.
Quan els vaig tastar, eren sencers. I és just el que vull aconseguir!!

No ha sigut fàcil trobar una recepta al meu gust.
Al final, he optat per fer-los estil confitura...

Ingredients:
1 kg. de tomàquets madurs forts
100 grs. de sucre
100 grs. de sucre moreno
un xic de romaní
2 claus

Estris recomanats:
Olla gran
Recipient gran
Escumadora

Preparació:
Primerament pelar els tomàquets.
Per fer-ho podem triar entre dos procediments:
  •  Treure'n la pell amb un ganivet amb cura de no fer malbé la carn dels tomàquets. (aquesta manera és més ràpida, però menys ortodoxa)
  •  Posar una olla gran al foc amb aigua fins que arrenqui el bull. Fer un tall en forma de creu al cul de cada tomàquet i llavors abocar-los a l'olla un parell de minuts com a molt. Traspassar-los ràpidament a un recipient ple d'aigua freda. D'aquesta manera, en treure'm la pell molt fàcilment i els tomàquets no pateixen gens. Si utilitzem una escumadora per traspassar-los, ens estalviarem possibles cremades!!
Un cop tenim els tomàquets sense la pell, els posem en un altre recipient net i sec i seguidament aboquem el sucre i les especies. Ho deixem reposar d'un dia per l'altre. Els podem tapar, però que sigui amb un drap net perquè puguin respirar. No hi poseu una tapa que potser esguerrem l'invent!!

A l'endemà, veurem que els tomàquets han deixat anar força aigua. És normal!
Tal qual, ho posem a foc mitjà entre 30 i 60 minuts. (Depenent de la mida dels tomàquets i de la textura que ens agradi trobar al paladar). Quan més temps al foc, més tous i desfets.


Aquests tomàquets donen molt de joc.
Són boníssims sencers si els utilitzeu com un dels ingredients d'una amanida.
I si us agrada la combinació de dolç/salat, tasteu-los en una torradeta amb formatge de cabra. La combinació és immillorable!


Conservació:
Es conserven molt bé a la nevera si tenim la precaució de cobrir-los totalment amb el seu almibar. Recordeu que el sucre fa de conservant.
Sinó, sempre podeu esterilitzar pots de vidre per conservar-los més temps!

Comentaris

  1. mmmmm, boniiiissiiims!!!!!!!les fotos molt xules!!

    ResponElimina
  2. La que tenia la mà trencada amb els tomàquets confitats era la teva besàvia. A mi m'agradaven molt com els feia, la iaia Lola també els feia.

    ResponElimina
  3. Oh Núria, quina delícia! se'm fa la boca aigua veient la confitura... M'agrada molt la combinació del tomaquet amb el formatge.
    Estic pensant que seria una base de salsa deliciosa per a una pizza diferent que jugués amb els tocs dolços i salats: confitura de tomàquet, olives negres, anxoves i un formatge emmental per sobre.... mmmmmm (i això que ja he dinat!)

    Petonets i segueix "investigant" ;-)

    ResponElimina
  4. molt ben explicat, feia temps volia saber el tema del tomaquets confitats. Les fotos precioses:)

    ResponElimina
  5. Molt bon suggeriment. Ja es que fer amb la conserva de tomàquets confitats que vaig comprar fa setmanes i encara no li he donat sortida.

    ResponElimina
  6. ostres! T'he conegut gràcies a la recomanació de la Laia, de racó dolç, i he al.lucinat amb el teu blog!!! I com és que encara no et coneixia???

    Ens veiem per la blogsofera!

    ResponElimina
  7. M'encanten les receptes amb la deliciosa combinació de dolç i salat. De fet tot el teu blog m'ha enamorat. M'hi quedo per no perdre'n detall.
    Anaïs
    www.anaiscupcake.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Hem dic Encarna i tinc un hort i de tomaquets ufff.. ja no se que fer he fet conserva, melmela ,chutney, per ara he vist aquestas tomaquets confitades, i hem sembla una recepta mol i molt bona. La meva pregunta es : ¿es poden guardar al bany maria ? et deixo el meu correo i m'agradaria que hem donesis resposta. --tata.52@hotmail.es -- MOLTES GRACIESSSSSSSSSSSSSSSS

    ResponElimina
  9. Ostres, quina delícia! Unes torradetes amb aquestes tomàquets deuen ser la glòria!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Aquesta combinació m'encanta.
    Moltes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Quina pintassa Núria!!! els tomàquets confitats tenen molt de joc. Moltíssimes gràcies per participar i bon any!!! petonets

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars