RAINBOW CAKE {Pastís Arc de Sant Martí}


Un cúmul de coincidències han fet fàcil buscar la temàtica de la festa d'aniversari de l'Alan d'enguany.
Feia temps que no podia menjar xiclets i el dia del seu aniversari s'havia de treure el ventre de penes. Així que no és difícil endevinar cap a on ha estat orientada la decoració de la festa, oi?

Jo l'he batejat com "La festa del xiclet".

Però per no allargar-me més, aquí teniu l'enllaç al meu altre bloc on podeu veure diferents fotos de la festa. Hi ha alguna que us pot servir d'inspiració...

D'altra banda, aquí i ara, el que toca és centrar-nos en el pastís.
No he sigut original. Dençà que la moda de la rebosteria creativa ens va arribar, he vist aquest pastís una i una altra vegada, i el tenia a la meva llista de pendents.
És ideal per a la nostra "Festa del xiclet". Els colors són cridaners, idèntics a les típiques boles de xiclet de les màquines i no necessita cap decoració extra.
Per al pastís m'he decidit per la recepta del bloc Les recetitas de Mirasens, en canvi per al farciment i cobertura he fet la meva.

Ingredients pel bescuit: (per motllo de 15 o 18 cm)
270 g de farina amb llevat
30 g de maicena
225 g de sucre
125 g de mantega sense sal a temperatura ambient
4 clares d'ou
300 ml de buttermilk (o 300ml de llet amb una cullerada de vinagre)
100 g de xocolata blanca
un polsim de sal
1 culleradeta d'extracte de vainilla
Colorants en gel, els líquids no serveixen!! (lila, blau, verd, groc, taronja i vermell)

Ingredients pel farcit i cobertura:
Amb aquestes proporcions hi ha suficient per farcir i cobrir el pastís. Si opteu com jo per decorar amb fondant, podeu reduir proporcionalment els ingredients.
200 g de mantega
500 g de formatge en crema (tipus philadelphia)
200 g de sucre glass
1 culleradeta d'extracte de vainilla
colorant blanc (opcional)





Preparació del bescuit:
Passar pel sedàs la farina, maicena i la sal i reservar.
Barrejar la mantega amb el sucre fins que la barreja blanquegi. Reservar.
Batre les clares, el buttermilk i l'extracte de vainilla. Reservar.
Fondre al bany Maria la xocolata i abocar-la a la mantega i barrejar-ho fins que quedi integrat. 
Ara només resta abocar els ingredients secs i humits en dues tandes. Primer afegir la meitat dels secs (les farines) i un cop ben integrats afegir la meitat dels humits (buttermilk i clares) i tornar a repetir l'operació amb la resta d'ingredients fins a tenir-ho tot ben barrejat.

Un cop tenim la massa a punt, la tenyirem amb els colorants:
Pesar el total de la massa i dividir-la en sis parts iguals. D'aquesta manera totes les capes quedaran de la mateixa mida.
No cal gaire colorant perquè la massa és molt blanca i queda tenyida de seguida.
Us semblarà que hi ha poca quantitat per cada color, però penseu que són sis capes i un cop muntat el pastís quedarà a una bona alçada.

Ara només resta coure cada bescuit a 170ºC (cal tenir el forn preescalfat) uns 12-15 minuts depenent de cada forn.
Deixar refredar, desemmotllar i reservar fins el moment del muntatge del pastís.

Preparació de la buttercream de formatge:
Batre la mantega juntament amb el formatge i l'extracte de vainilla fins a obtenir una crema suau. Afegir el sucre i seguir barrejant fins que quedi ben integrat. Per acabar, abocar unes gotes de colorant blanc per emblanquir la barreja.


Muntatge i decoració del pastís:
Anirem combinant les capes de bescuit amb el farcit, seguint els colors de l'arc de Sant Martí.
Per finalitzar tenim dues opcions:

  1. Cobrir el pastís amb una capa generosa de la mateixa buttercream i decorar.
  2. Cobrir amb una capa ben fina de la buttercream i després amb una altra de fondant per després decorar al nostre gust. (aquesta última és l'opció que he triat jo)
És un pastís entretingut però gens difícil d'elaborar i us puc garantir que a banda de ser força espectacular, el sabor és tan suau i cremós que està boníssim!!

Comentaris

Entrades populars