XOCOLATA CALENTA {A LA TASSA O PER REGAR POSTRES}


Hi ha certes coses que són imprescindibles a l'hivern.
Una d'elles és una bona tassa de xocolata desfeta. No sé a vosaltres, però a mi, tant  m'agrada prendre-me-la com subjectar-la entre les mans per notar l'escalfor. És una sensació molt i molt agradable!

I sí, ja sé que no és hivern, també sé que la primavera ja està prou avançada i els dies comencen a ser calorosos, però us haig de confessar que aquesta recepta no només és apta per prendre en tasa. Jo la faig servir per regar postres. Sí, sí.

No heu regat mai un brownie o un gelat? Doncs no sé a què espereu... jo ho faig fins i tot a l'estiu si l'ocasió ho mereix!!

Sigui com sigui, aquesta recepta entra dintre dels bàsics que tots hauríem de tenir ben a mà. Així que preneu nota que tard o d'hora la fareu servir.


Ingredients:
250 g de xocolata negra de fondre
500 ml de llet sencera
1 cullerada de maicena
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:
Desfer la maicena amb una mica de llet i reservar. Posar la resta de llet al foc juntament amb l'extracte de vainilla fins que arranqui a bullir. Baixar el foc al mínim. Abocar la xocolata a trossets i remenar sense parar perquè no s'enganxi. Un cop està totalment desfeta la xocolata, abocar-hi el got de llet amb maicena i continuar remenant fins que agafi el punt d'espessor que us agradi. (s'ha de tenir present que quan es refreda encara queda més densa)

Comentaris

Entrades populars