SALMOREJO TRADICIONAL I OPCIÓ PER CELÍACS

DISTRACCIÓ SALADA VII 


Arriba la calor i és moment de pensar en àpats fresquets. Si a més a més són saludables, doncs llavors no tenim excusa per elaborar-los, oi?

De versions de salmorejo hi ha moltes i cadascú l'acaba adaptant al gust personal. 

La meva manera d'elaborar-lo és molt pràctica perquè utilitzo pa ratllat (que sempre en tinc a casa) i com tinc una amiga celíaca, quan ens reunim, faig un canvi perquè ella també en pugui gaudir.

Ingredients:

1 kg de tomàquet pera de qualitat ben madur

150 g de pa ratllat

100 g d'oli d'oliva

1 gra d'all

sal i pebre al gust

Preparació:

Escaldar els tomàquets uns 30 segons amb aigua bullent.

Passar-los a un bol amb aigua molt freda.

Pelar-los i triturar amb el turmix. Passar-ho per un colador xinès per separar totes les llavors.

Abocar la resta d'ingredients menys l'oli i tornar a triturar amb el turmix.

Abocar a poc a poc l'oli mentre seguim triturant per tal que emulsioni.


Opció per celíacs: 

Tan fàcil com substituir el pa ratllat per 2 ous durs.

Aquesta opció és vàlida pels celíacs i per aquelles persones que volen substituir els hidrats de carboni que aporta el pa per les proteïnes que ens ofereix l'ou.


Ara només queda deixar-lo reposar a la nevera fins que refredi i a l'hora d'emplatar podem decorar amb daus d'ou dur, pernil o pa.



Comentaris

Entrades populars