SALMOREJO TRADICIONAL I OPCIÓ PER CELÍACS
DISTRACCIÓ SALADA VII
Arriba la calor i és moment de pensar en àpats fresquets. Si a més a més són saludables, doncs llavors no tenim excusa per elaborar-los, oi?
De versions de salmorejo hi ha moltes i cadascú l'acaba adaptant al gust personal.
La meva manera d'elaborar-lo és molt pràctica perquè utilitzo pa ratllat (que sempre en tinc a casa) i com tinc una amiga celíaca, quan ens reunim, faig un canvi perquè ella també en pugui gaudir.
Ingredients:
1 kg de tomàquet pera de qualitat ben madur
150 g de pa ratllat
100 g d'oli d'oliva
1 gra d'all
sal i pebre al gust
Preparació:
Escaldar els tomàquets uns 30 segons amb aigua bullent.
Passar-los a un bol amb aigua molt freda.
Pelar-los i triturar amb el turmix. Passar-ho per un colador xinès per separar totes les llavors.
Abocar la resta d'ingredients menys l'oli i tornar a triturar amb el turmix.
Abocar a poc a poc l'oli mentre seguim triturant per tal que emulsioni.
Opció per celíacs:
Tan fàcil com substituir el pa ratllat per 2 ous durs.
Aquesta opció és vàlida pels celíacs i per aquelles persones que volen substituir els hidrats de carboni que aporta el pa per les proteïnes que ens ofereix l'ou.
Ara només queda deixar-lo reposar a la nevera fins que refredi i a l'hora d'emplatar podem decorar amb daus d'ou dur, pernil o pa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada