GALETES DECORADES I

LA MASSA

Aquesta és una recepta bàsica que faig molt sovint.
La tinc tant per la mà, que em surten unes galetes perfectes. Com veieu no necessito una àvia que m'afalagui... Ja ho faig jo soleta!!

Tornant al tema que ens ocupa, les galetes decorades són un detall per qualsevol celebració. Poden er l'estrella d'una taula dolça, un regal original o fins i tot la decoració de l'arbre de Nadal.

Si us agrada la rebosteria, anoteu aquesta recepta perquè de ben segur que tard o d'hora la fareu servir.

Ingredients:
620 g de farina normal
250 g de sucre
1 ou a temperatura ambient
250 g de mantega a temperatura ambient
un rajolí de llet
aroma al gust (vainilla, tarongina...)

Preparació:
Batre la mantega amb una batedora fins obtenir una textura suau i cremosa, baixar la velocitat i afegir el sucre. Quan el sucre estigui totalment integrat, tornar a pujar la velocitat i seguir batent fins que la mantega agafi un color blanquinós. Afegir l'aroma i l'ou i, continuar batent fins que estigui integrat. Afegir la farina a cullerades. Quan estiguem acabant d'afegir-la serà el moment d'incorporar el rajolí de llet i continuar batent fins que la massa estigui lligada. En aquest moment ja tenim la massa prepaparada.

Per preparar-la per tallar-la amb els talladors:
Donar a la massa forma rodona i tallar-la en trossos.Agafar un dels trossos i estirar-lo amb un rodet fins obtenir un gruix d'uns 5 mm. Guardar a la nevera entre dos papers de fornejar i repetir l'operació amb la resta de trossos.
La massa ha de reposar i refredar un mínim d'una hora. Hi ha quia la deixa d'un dia per l'altre. L'única precaució que hem de tenir, és col·locar-la llisa i sense doblegar.
Un cop freda i duraja està llesta per tallar-se amb els talladors.
Posar al forn pre- escalfat a 180ºC aproximadament uns 15 minuts, depenent de la mida de les galetes. 

Aquesta recepta no porta llevat, per tant, les galetes no s'estenen molt, però és convenient deixar espai suficient entre elles perquè no s'enganxin.És important no posar les galetes per fornejar en una safata calenta. Hem de treballar amb un mínim de dues safates i refredar-les entre fornejat perquè les galetes no perdin la seva forma.Al treure-les del forn, s'han de retirar de la safata perquè no segueixin coent-se i deixar-les refredar en una graella perquè no agafin humitat per sota.

Aquí podeu trobareu com fer la glasa casolana 


Comentaris

  1. Quina xulada. Jo en vaig fer, però no les vaig decorar tan bé (ni molt menys...).

    ResponElimina
  2. Ja les vaig veure...
    té prou merit fer servir paper o boses com a mànigues!
    La propera vegada pots probar a fer el forat més petit i la glasa un xic més densa. Ja veuràs com queden encara més maques!

    ResponElimina
  3. Quina passada. Ets tota una experta

    ResponElimina
  4. ahir vaig descobrir el teu blog i no he pogut menys que avui posarme a fer aquestes galetes !!! estan bonissimes i tot i que no les he decorat tan be com les teves tambe han quedat prou maques!!gracies per compartir aquestes meravellas !!! et seguire xafardejant el blog!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A final de mes faig un recull de les receptes que heu fet. Em pots enviar alguna foto?

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars