VALENTINE'S DAY (2012)
Pastís de fondant amb farcit de ganache de xocolata blanca
Tota excusa és bona per posar-se el davantal i anar cap a la cuina a fer un postre digne de ser admirat... San Valentí també. Tot i que jo no l'he celebrat mai! Per mi és una festivitat consumista total!
Però és que aquest cop he fet unes compres rebosteres que no m'he pogut resistir a estrenar abans de fer el gran pastís pel dia del meu aniversari. I he fet un "layer cake" de prova...
Com San Valentí és a tocar, el tema no té discussió. M'he deixat emportar per els cors, la dolçor i l'amour...
Ingredients pel pa de pessic:
(he fet servir la massa base de les magdalenes bàsiques)
315 grs. de farina amb llevat
200 grs. de sucre
240 ml. de llet sencera
120 ml. d'oli de gira-sol o d'oliva no gaire fort
2 ous
1 cullerada d'extracte de vainilla
Preparació:
Batre els ous juntament amb el sucre fins que estigui ben lligat i agafi un color blanquinós. Afegir la vainilla, la llet i l'oli i tornar a barrejar. Un cop lligat, afegir la farina que haurem passat pel sedàs amb moviments envolvents.
Abocarem al motllo i courem al forn pre-escalfat, uns 30-35 minuts a uns 180-190 ºC. (llegir la nota1 a peu de pàgina)
Deixar reposar d'un dia per l'altre perquè compacti bé.
Un cop ha reposat, és el moment de tallar-lo segons les capes que vulguem fer... en el meu cas, al fer servir un motllo petit i alt, he fet dos talls.
Per el farcit jo he fet servir ganache de xocolata blanca.
En aquest punt, haig de fer un incís. Depenent de si fem servir la ganache per cobertura o farcit, les quantitats de xocolata poden variar.
En aquest cas, els ingredients de la ganache són:
200 ml. de nata per muntar
300 grs. de xocolata blanca (tableta normal de supermercat)
colorant en pols vermell (opcional)
colorant en pols vermell (opcional)
Preparació:
Col·locar en un bol refractari la xocolata a trossets petits.
Mentrestant posarem la nata al foc o al microones fins que arranqui el bull. Aboquem al bol de la xocolata i deixem reposar com un minut aprox. barregem bé i ho deixem refredar a la nevera una bona estona.
Un cop està ben freda, batrem amb una batedora elèctrica fins que quedi una crema suau.
Cobrir el pastís per fora per poder enganxar el fondant.
Cobrir el pastís per fora per poder enganxar el fondant.
Deixem reposar a la nevera perquè endureixi un xic i ja podem col·locar el fondant...
Després només resta posar els elements decoratius a gust de cadascú.
Un cop acabat, el deixarem a temperatura ambient un dia perquè el fondant endureixi i ja el tindrem llest per servir...
Nota: Aquests ingredients són perfectes per un motllo standar d'uns 20 cms. Jo he fet servir dos motllos petits de 10 cm. Em feia gràcia fer un pastís petitó! Així que a mi, m'han sortit dos pastissos.
¡¡Te ha quedado espectacular!! Y tus macarons son increíbles, tan perfectos...
ResponEliminaTienes un blog muy interesante, gracias por compartir tus experiencias.
Mª Luisa
Quina meravella de pastís, t'ha quedat super professional! La de coses que es poden fer amb fondant, quina enveja (sana) em doneu ;-)
ResponEliminaPreciós per Sant Valentí (o qualsevol altra ocasió!)
Petons i enhorabona!
Ostres, t'acabo de conèixer i he de dir que m'agrada molt el teu bloc, les fotos són genials i les receptes molt, molt cuidades. Em quedo aquí per continuar gaudint de la teva feina.
ResponEliminaPetonets
Upppss per cert, aquest pastís és preciós.
ResponEliminaPetonets
Com fas el fondant? És fet amb núvols i sucre glacé?
ResponEliminaEl primer cop el vaig fer amb la recepta de núvols, però no em va acavar d'agradar la textura i ara el compro a una botiga que tinc a prop de casa... més calerons, però a l'hora més pràctic :)
EliminaJo vaig fer fa un parell d'anys un pastís de fondant i la veritat és que va decebre molt: l'aspecte era magnífic, la textura era passable, però el sabor era realment horrorós, extremadament dolç. Com és aquest fondant que compres? Em trobaré amb el mateix problema? On el compres...? Jo no he vist mai enlloc que en venguin!
EliminaEt va quedar molt divertit :)
EliminaRealment el gust del fondant és molt dolç tan si el fas com si el compres. A mi personalment no m'agrada gens. Però queda molt vistós i és molt fàcil de treure'n la capa. Així tothom content. Els que se'l cruspeixen i els que el treiem!!
Per comprar-lo mirat la pestanya Blogs i love. Hi ha més d'una botiga per internet.
Així veig que no sóc l'únic que es dedica a pelar el fondant del pastís XDD
Elimina