GELAT DE VAINILLA AMB NOUS DE MACADÀMIA
De receptes de gelat es poden trobar infinites. Però que relament siguin bones, és a dir, receptes amb les que aconseguir un gelat cremós, de textura suau i sabor intens, ja és una altra cosa.
Des de que vaig fer el meu primer gelat artesà, no me la jugo. L'únic que faig és reajustar els ingredients en funció del sabor que vull aconseguir, però la recepta, sempre és la mateixa.
Si voleu un bon gelat italià, no deixeu perdre aquesta recepta de vainilla amb nous de macadàmia.
També podeu fer una ullada als de xocolata i torró.
Des de que vaig fer el meu primer gelat artesà, no me la jugo. L'únic que faig és reajustar els ingredients en funció del sabor que vull aconseguir, però la recepta, sempre és la mateixa.
Si voleu un bon gelat italià, no deixeu perdre aquesta recepta de vainilla amb nous de macadàmia.
També podeu fer una ullada als de xocolata i torró.
Ingredients:
600 ml de nata per muntar
200 ml de llet sencera
140 g de sucre
5 rovells d'ou
1 vaina de vainilla
1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional, per potenciar el gust a vainilla)
1 culleradeta de maicena
un bon grapat de nous de macadàmia.
un bon grapat de nous de macadàmia.
Preparació:
Posar la llet juntament amb la vaina de vainilla al foc fins que arranqui el bull i retirar. Deixar infusionar fins que refredi a temperatura ambient. Afegir-hi la nata i reservar.
Batre els rovells amb el sucre normal fins que la barreja espumegi, afegir el sucre invertit i l'extracte de vainilla i tornar a barrejar. Afegir la maicena i tornar a barrejar.
Treure la vaina de vainilla i abocar poc a poc a la barreja dels ous sense deixar de remenar.
Coure a foc lent-mig (no pot bullir en cap moment) sense deixar de remenar fins que la barreja espesseixi.
Deixar refredar a temperatura ambient i després deixar unes hores a la nevera.
Col·locar la barreja al congelador un quart d'hora abans d'abocar a la geladora, d'aquesta manera ens gelarà abans i el resultat serà millor.
El temps a la geladora depèn del model, uns 20-30 minuts i llestos.
Nota: les nous s'han d'afegir gairebé al final. Quan resten uns dos o tres minuts.
Deixar refredar a temperatura ambient i després deixar unes hores a la nevera.
Col·locar la barreja al congelador un quart d'hora abans d'abocar a la geladora, d'aquesta manera ens gelarà abans i el resultat serà millor.
El temps a la geladora depèn del model, uns 20-30 minuts i llestos.
Nota: les nous s'han d'afegir gairebé al final. Quan resten uns dos o tres minuts.
Le nous de macadàmia m'encanten i aquest gelat, com té qu'estar!
ResponEliminaB7sss
Hola!! m'agrada molt la recepta, a veure si la fem!! però tinc una pregunta, les nous en quin moment les incorpores? suposo que quan ja ha espessit, oi? Moltes gràcies!!
ResponEliminaUi, ui, ui. Que no ho he posat! Sí, les nous les incorporo quan falten uns dos o tres minuts. Just per repartir-les bé pel gelat i prou!
EliminaAra mateix ho afegeixo a la recepta...
Qué delicia!!! Me ha encantado la combinación de vainilla con nueces de macadamia! Lo tengo que probar porque tiene que estar exquisito!
ResponEliminaBesos!
És un dels meus gelats preferits, m'encanta com t'ha quedat. He d'afegir a la carta dels reis la geladora...
ResponEliminaQue acabis de passar bones festes i feliç any nou.
Un petonàs
Gràcies i igualment guapa!
Eliminammmmmmmmmmmmmmmmmmm yo quiero!
ResponEliminaUmm, quien lo pillara, los helados los tomo todo el año y este tiene que estar de locura!!
ResponEliminaTe deseo una buena entrada de año!!
Besotes preciosa!!!
Igualmente Teresa. Ya estamos en la cuenta atrás!!
EliminaAmb aquests ingredientes, un gelat per tot l´any i aquests dies per postre, ideal!!!! Bones Festes i prósper 2013. Petons,
ResponEliminaNúria, m'encanta la foto. És preciosa :-)
ResponElimina