PLUM CAKE DE PLÀTAN, XOCOLATA I FRUITS SECS


Actualment a la rebosteria de pastissos està molt de moda utilitzar algunes fruites, hortalisses i verdures. Entre les seves propietats trobem vitamines, minerals i antioxidants. I una altra cosa que les fa ideals és la gran quantitat d'aigua que aporten i el poc greix.
Jo encara no havia fet el pas, a excepció d'utilitzar la carabassa per fer aquest Pumking Cake o la pastanaga per fer el famós Carrot Cake. A quin dels dos més bo i saborós!!

Ara però, ja tocava anar més enllà i experimentar amb altres sabors...
Com aquests dies la compra la fem un cop per setmana i quan arriba a casa, li fem passar uns dies de quarantena, hi ha ingredients que maduren massa abans de ser consumits. Així que teniu uns plàtans ben madurs perfectes per estrenar-me...

Us deixo la recepta per si us animeu.
Un cop més, no és una recepta complicada i el resultat és molt deliciós per un bon esmorzar o berenar.

Jo us anoto els ingredients que he fet servir, però amb imaginació podeu canviar-ne alguns i seguirà sent igual de bo.
Al final de la recepta us proposo algunes idees de substitució.

Ingredients per un motlle tipus Plum cake:
200 g de puré de plàtan madur
50 g de farina amb llevat
40 g de sucre normal
20 g de panela
100 g de mantega
80 g de xocolata negra de fondre
3 ous sencers
1 rovell d'ou
40 g d'avellanes (substituïble per un altre ingredient al gust)
40 g de nous (substituÍble per un altre ingredient al gust)
40 g de pepites de xocolata negra (substituïble per un altra xocolata al gust)
un polsim de sal

Ingredients per l'almívar: (Opcional)
20 ml. d'aigua
20 ml. de sucre normal
20 ml. de conyac (es pot substituir per algun altre licor, Cointreau, Porto, etc.)


Preparació:
En primer lloc desfer la xocolata al bany maria juntament amb la mantega i la sal. Reservar.
Triturar els plàtans amb una forquilla. Reservar.
Triturar les avellanes amb una picadora i reservar.

Batre els ous amb el sucre i la panela fins que espumegi una mica i anar abocant la barreja de xocolata a poc a poc i acabar de barrejar-ho tot.
Afegir el puré de plàtan i tornar a barrejar. Seguidament abocar les avellanes picades i la farina a cullerades i tornar a barrejar.
Per últim abocar les pepites de xocolata. (reservar unes poquetes) i acabar de remenar.

Abocar al motlle que prèviament haurem folrat amb un paper de forn per evitar que s'enganxi, tirar per sobre la resta de xocolata que havíem reservat.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC durant uns 60 minuts aprox. a dalt i a baix sense ventilador, com sempre en funció del forn de cadascú.
Deixar refredar a una safata reixada.

Per últim i un cop fred, opcionalment, podeu emborratxar el plum cake amb l'almívar.

Substitucions d'ingredients per si no en teniu a casa:
Les avellanes es poden substituir per ametlles.
Les nous es poden substituir per passes, dàtils o alguna fruita liofilitzada
La xocolata pot ser negra, amb llet o fins i tot blanca. La podeu posar amb gotes, i si no en teniu, sempre podeu ratllar o trossejar alguna rajola de xocolata que rondi per casa.

Si el feu, feu-me saber!!
Per mi, és un dels millors Plum-Cakes que he menjat!!



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars